Povežite se s nama

Crna kronika

Lopov se u G. Vratnu predstavio kao policajac pa mu djedica predao nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

PU varaždinska danas ponovno javlja o prijevari.

Policija je od 81-godišnjeg muškarca iz Gornjeg Vratna zaprimila kaznenu prijavu zbog prijevare, koju je na njegovu štetu počinio nepoznati počinitelj.

Kako je prijavio, njega je 30. siječnja telefonski kontaktirao nepoznati počinitelj i predstavio se kao policijski službenik, te da su pronašli počinitelja kaznenog djela u kojem je bio oštećen, te da bi trebali novce koje ima kod sebe da ih preda policijskom službeniku koji će doći na njegovu adresu, kako bi mogli usporediti pronađene novčanice.

Ubrzo je na njegovu adresu došao nepoznati muškarac i predstavio se kako policijski službenik, nakon čega mu je 81-godišnjak predao novčanice u iznosu od nekoliko tisuća eura, javila je policija. Nepoznati počinitelj se sa otuđenim novcem udaljio.

– Policijska uprava varaždinska ponovno poziva građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih/starih oblika prijevare. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja. Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara. U Varaždinskoj županiji bilježe se razni oblici prijevara, gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao policijski službenici, djelatnici centara socijalne skrbi, općina, djelatnici za obnovu kuća, za usluge masaže, pomoć u kući i slično – ističu iz policije.

Crna kronika

Kod Lepoglave smrtno stradao 41-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U mjesto Zalužje kod Lepoglave u petak, 7. svibnja u popodnevnim satima došlo je do tragedije.

Naime, prevrnuo se traktor s prikolicom za prijevoz šljunka. Uslijed prevrtanja 41-godišnji vozač na mjestu je preminuo.

Očevid je u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao trojac koji je ukrao liniju, računalo, lopte, alkohol…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su muškarac rođen 1994. godine sa šireg područja Grada Čakovca i dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 25. i 26. ožujka u Kuršancu u Glavnoj ulici provalili su u prostorije nogometnog kluba odakle su ukrali muzičku liniju, prijenosno računalo, zvučnike, lopte te razna alkoholna i bezalkoholna pića u vrijednosti od više tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen odgovornoj osobi kluba. Prema trojici osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Nastavite čitati