Povežite se s nama

Crna kronika

I lopovi se spremaju na more: ukrali vrtne stolce i ležaljku, kobasice i konzerve

Objavljeno:

- dana

SVE DOBRO DOĐE

Vrlo aktivni proteklog vikenda bili su provalnici koji su krali sve i svašta, od suhomesnatih proizvoda do aparata za varenje. 

Od 28. lipnja do 1. srpnja, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u Osečkoj, u vlasništvu 49-godišnjaka, te otuđio brusilice, ubodnu bilu, bušilice, ručni cirkular, ručnu kosilicu, aparat za varenje i druge predmete. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko deset tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U Vinogradima Ludbreškim, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo 67-godišnjaka i otuđio metalne vrtne stolce i ležaljku. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Luki Ludbreškoj, vlasništvo 53-godišnjaka lopov je otuđio novac te razne suhomesnate i konzervirane proizvode. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

U Vinogradima Ludbreškim, na predjelu zvanom Katalena, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje. Popis otuđenih predmeta utvrdit će se naknadno, a nastala se šteta na objektu procjenjuje na 500 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Mladić (24) vozio alkoholiziran i bez ispita za vrijeme zabrane pa zaradio čak 18 negativnih bodova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 19. siječnja 2021. godine, u 23 sata i 15 minuta u Nedelišću u Čakovečkoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su Škodu Fabiju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem te izvršenim provjerena utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja.

S obzirom da je 24-godišnji vozač recidivist u počinjenju prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja, okrivljenik je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 21 mjeseca (okrivljeniku uručeni prekršajni nalozi). Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti i 18 negativnih prekršajnih bodova.

Ujedno, okrivljeni će uz optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, biti doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu. Okrivljeni je višestruki povratnik u počinjenju opisanog prekršaja zbog čega je predloženo njegovo zadržavanje o čemu će sudac nakon saslušanja donijeti odluku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarcu koji je gotovo ubio nevjenčanu suprugu Vrhovni sud povećao kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene hrvatskom državljaninu starom 29 godina zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva, objavio je DORH.

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije, udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao i nanio joj tešku ozljedu (prijelom zatiljne kosti), ali smrtni ishod nije nastupio.

Za navedeno kazneno djelo 29-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 29-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest godina, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga jer je taj sud dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge.

Nastavite čitati