Članovi Moto nautičkoga kluba “Vidovski zlatari” iz Donjeg Vidovca, na čelu s predsjednikom Kluba Nenadom Lukšom, i ove godine organizirali su već dobro poznati “Lov na zlatarski prsten”, koji se održao u nedjelju, 4. kolovoza, kod HE Dubrava.

Radi se o manifestaciji od velikoga turističkoga značaja, koja je povezana s tradicijom ispiranja zlata u donjemu Međimurju. U natjecanju su sudjelovali timovi u čamcima, pri čemu su se u svakome nalazila po dva veslača i jedan alkar. Oni su u dvije vožnje nastojali skupiti što veći broj bodova. “Lov” je počeo u podne mimohodom čamaca na vozilima te paljenjem svijeća žrtvama Domovinskog rata ispred vidovskoga Doma kulture.

U 13 sati su počeli okupljanje i prijava sudionika, a samo natjecanje sat kasnije. Bilo je to deveto izdanje “Lova na zlatarski prsten”, koji je povezan i s legendom o hrabrosti Donjovidovčana u borbi protiv Turaka.

Nakon iskazivanja velike neustrašivosti u borbi, stanovnike ovoga donjomeđimurskog mjesta potom su okrstili “Vidovskim vokima”, odnosno “vukovima”. Deveti “Lov” privukao je dvadesetak ekipa i mnogobrojne znatiželjnike. Najveću spretnost pokazali su Josip Habijan, Božidar Njari i Marinko Čmrlec, odnosno ekipa “Kalanica ulica”. Drugo mjesto osvojila je ekipa “Zlatna sredina”, a treće “Fljojsari I”.

Komentari

Komentara