Povežite se s nama

Crna kronika

Lovac na predjelu “Vinokovščak” našao pet tromblonskih mina te je odmah pozvao policiju

Foto: PU varaždinska/trombonske mine

Objavljeno:

- dana

Građani su varaždinskoj policiji proteklih dana predali više komada oružja.

U petak, 6. siječnja, oko 14,15 sati policijskim službenicima PP Novi Marof nepoznati građanin je dragovoljno predao tri ručne bombe. Bombe je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštiti PU varaždinske.

Istog dana oko 12 sati, 56-godišnjakinja je prilikom čišćenja sobe pronašla 73 komada streljiva raznih kalibara i pet komada protuavionskih metaka. Iste je dragovoljno predala policijskim službenicima PP Varaždin. Metci su predani policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštiti PU varaždinske.

Također 6. siječnja oko 12,30 sati u Varaždinu u nastavku Kninske ceste na predio zvanom “Vinokovščak” u manjem šumarku prilikom lova, 41-godišnji muškarac je pronašao pet tromblonskih mina te je odmah pozvao policijske službenike. Na mjestu događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske koji je preuzeo navedene mine.

– Podsjećamo građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna! Nadalje, građanima i ovom prilikom savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – ističu iz PU varaždinske.

Crna kronika

U Poljani Biškupečkoj policija zaustavila vozača s 1,5 promila i poslala ga na triježnjenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 6. lipnja, oko 23 sati i 10 minuta u Varaždinskoj ulici u Poljani Biškupečkoj u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil.

Vozilom je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila upravljao 45-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Varaždin do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U požaru u Nedelišću izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, ozlijeđen je 80-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 6. lipnja, nešto poslije 7 sati u Nedelišću u Ulici Matije Gupca izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće (pušnici), koji se potom proširio na garažu i krovište kuće, javila je PU međimurska.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara utvrđeno je da je 80-godišnji vlasnik zapalio vatru u pušnici koja se proširila na ostatak prostorije, a potom i na garažu te krovište kuće.

U požaru je izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, dok je 80-godišnji vlasnik kuće lakše ozlijeđen.

Nakon pružene liječničke pomoći u čakovečkoj bolnici, pušten je na kućnu njegu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura.

O požaru će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje