Povežite se s nama

Zabava & Stil

Lovci na avanturu ulovili šest divovskih puhara

Objavljeno:

- dana

NAJTEŽA PUHARA IMA 3,5 KILE

Lovci na avanturu “ulovili” su šest divovskih puhara. Naime, članovi udruge “Lov na avanturu”, posvećene avanturizmu, ekologiji, druženju i ljubavi prema prirodi, zadnji dan ljeta odlučili su provesti na malom izletu na Čevo i Pustu Belu.

 – Cijeli odličan dojam izleta i zezanciju upotpunio je pronalazak šest divovskih puhara (Calvatia gigantea) od kojih je najteža imala tri i pol kilograma – kaže Zlatko Kociper. Veli, takvu priliku nisu mogli propustiti. – Ne samo da se njih može rijetko naći – eventualno jednu ili dvije – već ovakav pronalazak na jednome mjestu njih šest stvarno je rijedak – objašnjava.

Puhara party

Očito su našli neko jako plodno tlo za puhare jer – osim šest koje su ubrali, veli Zlatko, bilo ih je još – ali ih nisu ubrali jer ih ne bi mogli nositi. Kao pravi ljubitelji prirode, lovci na avanturu nisu ih ubrali da bi se poslikali s njima već su ih iskoristili za – “Puhara party”. – Odmah smo morali isprobati jednu i ustanovili smo da je najbolja na roštilju – samo s malo soli i češnjaka. Ukusno, bijelo meso nareže se na šnicle i samo tako nabrzinu ispeče – Zlatkov je savjet. Već drugi dan divovske gljive nahranile su prijatelje i poznanike, njih 20, na “Puhara partyju”.

Izvor:
Foto: Udruga Lov na avanturu

Zabava & Stil

Dino Dvornik tribute band vrhunac novog vikenda na Adventu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica grada Varaždina poslala je program Adventa u Varaždinu od 3. do 5. prosinca.

Danas, 3. prosinca, od 17 sati u rad će biti pušten panoramski kotač u Gajevoj ulici.
Također, od 17 do 20 sati moguće se fotografirati s vilenjakicom u kući Djeda Mraza. Na Stančićevom trgu od 18 sati pjevaju Lucija Job i Hrvoje Funda.

Glavni subotnji, 4. prosinca, događaj je nastup Dino Dvornik tribute banda od 19 sati na pozornici na Korzu. Podsjećamo, za ovaj koncert potrebna vam je COVID potvrda.

U nedjelju, 5. prosinca, od 18 sati se na Stnačićevom trgu zabavite uz Marka Kenjija. U 19.30 u HNK u Varaždinu koncert je Varaždinskog komornog orkestra.

Nastavite čitati

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje