Povežite se s nama

Sponzorirani

LTH Alucast uložio više od 35 milijuna kuna u proširenje i razvoj proizvodnje

Objavljeno:

- dana

LTH Alucast d. o. o. je 27. svibnja 2022. u Čakovcu svečano otvorio novi proizvodni pogon u vrijednosti investicije od 35 milijuna kuna te time povećao proizvodne kapacitete za dodatnih 3400 m² na ukupno 10.000 m².

Investicija, koja je izvedena u manje od godinu dana, uključuje i automatiziranu strojnu opremu namijenjenu realizaciji novih projekata na području e-mobilnosti. Uz to su najavili daljnje ulaganje u rast i razvoj tvrtke, budući da je LTH Alucast od Međimurske županije nedavno kupio dvije dodatne građevinske parcele površine 18.700 m², na kojima je već planirano daljnje širenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta.

Na svečanosti otvorenja nove moderne proizvodne hale, ispred 250 gostiju, direktori LTH Alucasta Tomislav Tot i Tadej Muhič izrazili su zahvalu svim prisutnima, među kojima su bili predstavnici Grada Čakovca, Međimurske županije, poslovni partneri, izvođači radova i zaposlenici. Naglasili su da je LTH Alucast, kao član grupacije LTH Castings, pouzdan partner najrespektabilnijim imenima u automobilskoj industriji. Aluminijski odljevci proizvedeni u LTH Alucastu čine, između ostaloga, sastavni dio invertera novih linija električnih vozila koja su tek izašla i izlazit će na tržište automobila u idućim mjesecima i godinama, pa su tako ugrađeni i u najnovija e-vozila serije Audi Q-tron, e-tron, VW ID serije i Škode Enyaq, koja su bila izložena na otvorenju.

LTH Alucast kontinuirano ulaže u razvoj i nove tehnologije, strojeve i opremu, za koje je godišnje namijenjeno između 20 i 30 milijuna kuna. Ove i sljedeće godine pripremaju nove projekte na području e-mobilnosti, stoga su investirali u najnovije moderne tehnologije, visok stupanj automatizacije proizvodnih procesa i mnogobrojne robote visoke učinkovitosti i točnosti, čime ispunjavaju visoke standarde svojih kupaca.

Stabilan rast

U LTH Alucastu planiran je stabilan rast od 25 do 30 %, kao i daljnji razvoj poslovanja, stoga su za ovu godinu predvidjeli 50 novih radnih mjesta, od čega su već u prvim mjesecima 2022. zaposlili 30 novih suradnika. Trenutno imaju 300 zaposlenih, od kojih je 40 % žena. I dalje zapošljavaju novi kadar, između ostaloga strojarske tehničare i inženjere, CNC operatere, mehatroničare, robotičare, mehaničare, bravare, tokare, strojobravare te ostala zanimanja za radna mjesta operatera u proizvodnji. Zbog daljnjega planiranog rasta i razvoja LTH Alucast će godišnje otvarati novih 40 do 50 radnih mjesta.

Jedan od strateških smjerova grupacije LTH Castings je i održivi razvoj, stoga se na svim proizvodnim lokacijama, uključujući LTH Alucast, ubrzano pripremaju i izvode projekti izgradnje sunčanih elektrana. U LTH Alucastu u prvoj je fazi planirana elektrana od 900 kWh za djelomičnu proizvodnju vlastite električne energije, a time i smanjenje emisije CO₂ u okoliš, kao i osiguravanje obnovljivih izvora energije. Izvedba prve investicije započinje još ove godine.

Tradicija

LTH Alucast jedna je od najmodernijih proizvodnih lokacija u grupaciji LTH Castings iz Slovenije, čiji je prosječni godišnji prihod viši od 300 milijuna eura, a tradicija 75 godina. Grupacija je među najmodernijim, visokotehnološkim ljevaonicama tlačnog lijeva aluminija u Europi i zapošljava više od 3000 ljudi na šest proizvodnih lokacija u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji. Razvojni su partneri najuglednijim svjetskim proizvođačima automobila, poput Mercedesa, BMW-a, Audija, Volkswagena i brojnih drugih kupaca u automobilskoj industriji. Zajedno s njima putem novih projekata oblikuju i razvijaju odljevke za nove koncepte vozila, posebice u e-mobilnosti, i tako predstavljaju „one stop shop“ partnera za svoje klijente.

Sponzorirani

VIS Promotex zapošljava računovođu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka VIS vodeća je tvrtka u regiji u svojoj djelatnosti s tradicijom dužom od 90 godina. VIS
posluje u djelatnostima profesionalnih promotivnih suncobrana i ostalih promotekstilnih
proizvoda, a svoju široku paletu proizvoda izvozi na preko 50 inozemnih tržišta Europe i
svijeta. Snaga tvrtke te njena konkurentna prednost očituje se u zaokruženosti poslovnih
procesa proizvodnje.

Tražimo iskusnu i odgovornu osobu za radno mjesto:
RACUNOVOĐA/RAČUNOVOTKINJA

Potrebna stručna sprema: VŠS/VSS

Radno iskustvo: 2 godine

Potrebno zvanje: Ekonomija

Način rada: Smjena-prijepodne

Vrsta zaposlenja: Na neodredeno

Naknada za prijevoz: U cijelosti

Uvjeti:

 • Samostalno obavljanje računovodstveno-knjigovodstvenih poslova
 • Izvještavanje i izrada analize, priprema podataka za reviziju.
 • Ostali knjigovodstveni poslovi u skladu s poslovanjem tvrtke.

Ostali uvjeti:

 • Fleksibilnost i komunikativnost
 • Spremnost na timski rad
 • Samoinicijativnost i odgovornost
 • Odlično poznavanje osnovnih računalnih aplikacija (Microsoft Office, e-mail)

Mogućnosti za posloprimce:

 • Mogućnost napredovanja
 • Rad u poticajnom timu
 • Kontinuirano usavršavanje
 • Prilika za osobni i profesionalni razvoj

Molbe sa CV-om šaljite u formatu .doc ili .pdf na e-mail adresu:
[email protected]
ili pisanim putem na adresu:
VIS PROMOTEX d.o.o. Adolfa Wisserta 3/a 42000 Varaždin, Hrvatska
Rok za predaju: 31.10.2023.

Nastavite čitati

Sponzorirani

Zsa Zsa preuzela sponzorski  Hyundai Tucson u suradnji s Hyundai Automobil Lončar iz Varaždina!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

“Ovaj Hyundai Tucson treba mi, treba mi… “ – oduševljeno zbori mlada pjevačica Zsa Zsa koja je ovih dana preuzela  novi Hyundai Tucson u auto kući Automobil Lončar u Varaždinu, ovlaštenom Hyundai partneru za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Ovu hvalevrijednu suradnju,  Zsa  Zsa i Automobil Lončar potpisali su na godinu dana, a mlada je pjevačica oduševljena izborom Hyundai vozila serije N koje će je sigurno odvesti na sve njene glazbene aktivnosti diljem Lijepe Naše.

Riječ je o Hyundai Tucsonu N linije sa automatskim mjenjačem i dieselskim agregatom u žarko crvenoj boji koja itekako pristaje veselom i vatrenom duhu mlade pjevačice.

– Upravo je Hyundai moj prvi auto koji sam vozila nakon položenog vozačkog ispita i stoga sam posebno sretna, a i sentimentalno sam vezana uz Hyundai. Naime, jako volim sportski izgled automobila, zato me i veseli N linija, prelazim na terenca i konačno ću imati mjesta za cijeli bend te sve naše instrumente. Dobila sam tip auta kakvog volim – sportski, mladenački i najvažnije siguran – kaže nam Zsa Zsa.

Zadovoljstvo ne kriju ni u auto kući Automobil Lončar u Varaždinu, ovlaštenom Hyundai partneru za sjeverozapadnu Hrvatsku.

– Iznimno smo ponosni na suradnju sa  Zsa Zsa, želimo joj puno uspjeha u njenoj karijeri te bezbroj sigurnih kilometara na njenim putovanjima. Stoga smo i odabrali Hyundai Tucson koji će joj omogućiti da svako putovanje provede sigurno, bezbrižno i ugodno – istaknula je direktorica Hyundai Automobila Lončar, Vlatka Lončar-Lučev.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje