Povežite se s nama

Život i društvo

LUCERA d.o.o. poduzetnički inkubator Ludbreg predstavljao Hrvatsku na Islandu

Objavljeno:

- dana

LUCERA d.o.o. poduzetnički inkubator Ludbreg, koji je osnovan kao potporna institucija koncipirana tako da korisnicima s idejom pomogne u njihovoj realizaciji, u posljednje vrijeme dokazala se uspješnom i u pisanju, prijavi i provedbi europskih projekata.

Stoga nimalo ne čudi da je upravo Lucera odabrana od strane Nacionalne agencije za mobilnost i EU projekte kao predstavnik Hrvatske na Digital, Inclusive and Green Innovation kontaktnom seminaru koji se održao na Islandu u razdoblju od 22. do 25. studenoga.

Sudjelovanje na događaju u potpunosti je financirano od strane Nacionalne agencije za mobilnost i EU projekte.
– Iz poslovnog stajališta svakako bih ocijenio događaj na Islandu vrlo uspješnim obzirom da smo ostvarili vrijedne kontakte i prilično detaljno definirali nekoliko projektnih prijedloga na kojima ćemo zajedno raditi. Bila je čast prezentirati Hrvatsku na ovakvom događaju – pojasnio je Robert Majhen, predstavnik Lucere na spomenutom seminaru.

Uz hrvatskog predstavnika seminaru su nazočili oni iz Islanda, Litve, Luksemburga, Mađarske, Nizozemske, Norveške, Slovačke, Slovenije i Švedske. U Luceri očekuju kako će sudjelovanje na događaju rezultirati pokojom prijavom na Erasmus program.

– Obogaćen sam novim iskustvom, znanjem i energijom novih ljudi. Više od toga bi bilo zaista neskromno za očekivati. Kroz jednu vježbu definirao sam novo kao novu priliku za korištenje novih tehnologija kako bi ljude učinili boljima – zaključio je Robert Majhen.

Dodaje kako je pronalazak kvalitetnih partnera koji će zajedno razvijati projektnu ideju i sudjelovati u pisanju projektnog prijedloga je ključan. To je bio jedan od glavnih ciljeva ovog seminara.

– Bez lažne skromnosti mogu reći da smo kroz rad u grupi i konstantno sudjelovanje u raspravama kao i inovativne tehnologije kojima obogaćujemo projekte, učinili da kao LUCERA postanemo vrlo poželjan sugovornik i potencijalan projektni partner. Kreativan i inovativan pristup uostalom je točno ono što moj tim i ja radimo kod prijava projekata u kojima sudjeluje Grad Ludbreg – Grad koji je proglašen šampionom u povlačenju sredstava iz EU po glavi stanovnika u razdoblju 2013 – 2018 – podsjeća Majhen.

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje