Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreg dobio veliko priznanje Europske komisije u Bratislavi

Objavljeno:

- dana

Nagrada

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić jučer je, 24. studenoga, u Bratislavi prisustvovao svečanoj dodjeli nagrade Europske komisije za najbolje projekte u poticanju poduzetništva, stvaranju boljeg poduzetničkog okruženja te uključivanja svih društvenih grupa u stvaranje ekonomskog rasta zajednice.  

Ludbreški projekt „Center of the world – center of enterpreneurship“ je, zajedno sa 70 projekata iz 31 zemlje,  kao pobjednik nacionalnog natječaja – na kojemu je pretekao Zagreb – ušao kao hrvatski predstavnik u finale ovog prestižnog natjecanja. 

-U zadnje tri i pol godine poduzetnici iz Ludbrega, ali i iz drugih sredina ulažu preko 400 milijuna kuna u nove projekte i pretvaraju naš mali grad u veliko središte poduzetništva. Posebno me veseli da su ta ulaganja vezana uz nove tehnologije i bolje plaćena radna mjesta, što pokazuje i najviša prosječno isplaćena neto plaća u gospodarstvu u Varaždinskoj županiji. Sve je to pokazatelj da smo u gradu prepoznali važnost poduzetnika i poduzetništva te koristim i ovu priliku da im se zahvalim na njihovoj hrabrosti i snazi, njihovim novim idejama i dostignućima te da im poželim puno uspjeha u radu i kvalitetnoj brizi za sve zaposlenike. Uspješno i konkurentno poduzetništvo te zadovoljni zaposlenici čine i naš grad prepoznatljivim i uspješnim – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić primajući priznanje.

– Bio je poseban osjećaj kad je pred petstotinjak uzvanika ministar gospodarstva Nizozemske pročitao ime grada Ludbrega uz zemlje poput Velike Britanije ili Španjolske. Posebno me sretnim čini obrazloženje u kojem se ističe važnost implementacije naprednih inovativnih politika usmjerenih na rast i razvoj poduzetništva u našem Ludbregu  – rekao je gradonačelnik Bilić.

-Ponekad radite neke poslove i ne vidite njihovu važnost jer ljudi oko vas to ne primjećuju ili namjerno umanjuju vrijednost toga. Ali kad vam drugi potvrde da radite dobro, osjetite da svi napori koje ulažete imaju smisla i da ništa nije uzalud – rekao je gradonačelnik.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje