Povežite se s nama

Kultura

„Ludbreg petkom“: članice Udruge Narcisa otvaraju prvu zajedničku izložbu

Objavljeno:

- dana

U sklopu programa „Ludbreg petkom“ ovog tjedna bit će otvorena prva zajednička izložba članica Udruge Narcisa – Žene u borbi protiv raka dojke. 

Kroz izložbu koja nosi naziv „Kreativnost je moj lijek“ svoje će radove predstaviti Verica Kovač Tayfour, Ruža Novak i Irena Jantol.

Verica Kovač Tayfour rođena je 1954. godine u Ludbregu, gdje i danas živi. Voli život, izazove, pa je u ovim godinama otkrila boje.

Amaterski se bavi slikarstvom. Iskreno je veseli svaki potez kistom jer nastaje nešto što ni sama nije znala da može.

Ruža Novak rođena je 1958. godine u Varaždinskim Toplicama.

Živi i radi do mirovine u Ludbregu. Voli izrađivati predmete od vune, konca i prirodnih materijala, jer je to opušta i stvara zadovoljstvo novih kreacija. Voli izrađivati i košarice od novinskog papira.

Irena Jantol ima 51 godinu. Rođena je Ludbrežanka, tu živi i radi. Prije dvije godine saznala je da ima metastatski karcinom pluća.

Trenutno je na bolovanju, a svoju snagu crpi u izradi rukotvorina, to je ispunjava. Sretna je kad može nekog razveseliti sitnicom koju sama napravi.

Ovu zanimljivu izložbu slika i rukotvorina moći ćete razgledati 5. veljače od 18 do 20 sati, 6. veljače od 10 do 12 sati te 7. veljače od 16 do 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany.

Kultura

FOTO Potpisani ugovori između Grada Varaždina i udruga u kulturi te samostalnih umjetnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Gradskoj vijećnici grada Varaždina je jučer, 19. travnja, održano potpisivanje ugovora između Grada Varaždina i udruga u kulturi te samostalnih umjetnika. 

Ukupno 760.000 kuna rezervirano je za udruge i samostalne umjetnike u proračunu Grada Varaždina za 2021. godinu te je nakon raspisivanja javnog poziva i nakon završenih prijava te evaluacije taj iznos i dodijeljen.

U ime Grada ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok. Gradonačelnik je naglasio kako Grad Varaždin prošle godine nije smanjio udrugama ni kunu za programe, a tako je bilo i ove godine te je s udrugama njegovao partnerski odnos povjerenja.

Naime, zbog pandemije i neizvjesne situacije prepušteno je udrugama da same procjene hoće li i kako moći organizirati programe, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ostvarenim te svima zaželio puno uspjeha u ostvarenju programa ove godine.

Nastavite čitati

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati