Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreg slavi uz kulturne i sportske sadržaje te gospodarske projekte i nove investicije

Objavljeno:

- dana

NAJAVA DANA GRADA LUDBREGA

Dan grada Ludbreg će ove godine obilježiti nizom programa. Središnja svečanost proslave bit će u subotu, 19. ožujka, a prije toga Ludbrežane očekuje niz zanimljivih kulturnih događanja koji uključuju čak četiri kazališne predstave te izložbu “Priča o pisaćem stroju” koja je već gostovala u Varaždinu, a čiji je autor poznati kolekcionar Stjepan Komar iz Bolfana.

Ipak, Dan grada Ludbrega proteći će u “gospodarskom duhu”. Ludbreg je nakon Varaždina, Čakovca i Koprivnice najrazvijeniji mali grad u ovom dijelu Hrvatske. U zadnje dvije godine ludbreško gospodarstvo bilježi rast investicija, a gospodarstvenici dobiti, a ovih dana trebao bi dobiti i vrijedno priznanje za doprinos u razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

U znaku novih projekata i investicija, a za kraj – sport 

– Na sam Dan grada Ludbrega, u subotu 19. ožujka, planira se službeno otvoriti Gospodarska zona sjever, a očekuje se i dolazak ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata. Bit će to prilika da se predstavi jedna završena investicija Bomarka vrijedna 30 milijuna kuna, a najavit ćemo i novu investiciju tvrtke Ducati komponenti od 50 milijuna kuna – najavio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić koji jeu srijedu predstavio program proslave Dana grada Ludbrega od 4. do 20. ožujka.
Bilić je tom prigom najavio da su u pripremi i četiri nova projekta preko suradnje sa Slovenijom koji bi trebali proširiti turističku ponudu, a obrtnicima i OPG-ima dati dodatnu mogućnost da prošire svoju turističku ponudu.

Na sam Dan grada Ludbrega, u subotu 19. ožujka planira se službeno otvorenje Gospodarske zone sjever u Ludbregu

– Sve projekte radimo sami, vlastitim kapacitetima uz minimalno korištenje vanjskih suradnika. To je jedna od odlika kako Grad Ludbreg funkcionira – zadovoljan je gradonačelnik koji je od budućih investicija izdvojio i sanaciju odlagaliišta Meka, projekt “težak” 25 milijuna kuna.

S obzirom da je Ludbreg grad vrsnih sportaša, među kojima je i atletičarka Sara Kolak, kojoj je Bilić čestitao na postignutom novom rekordu u bacanju koplja, proslava Dana grada završit će sportskim događajem: utrkom “Centrum mundi” koja će se održati u nedjelju, 20. ožujka. Trče se dvije utrke, jedna u duljini od 10 kilometara u sklopu lige te druga, gradska koju će trčati djeca (1,4 kilometara) i građani (2,5 kilometara).

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

DVD Čret pobjednik vatrogasnog Memorijala “Darko Komes”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Višnjici je, u organizaciji DVD-a Višnjica, održan Memorijal “Darko Komes”. Riječ je o vatrogasnome natjecanju operativnih vatrogasaca koje višnjički vatrogasci organiziraju u spomen na svoga preminuloga kolegu i člana DVD-a Višnjica Darka Komesa.

Ovogodišnje, peto izdanje Memorijala okupilo je u Višnjici vatrogasne ekipe iz pet vatrogasnih društava – DVD-a Lepoglava, DVD-a Kamenica, DVD-a Novi Marof, DVD-a Čret i DVD-a Mače.

Uoči početka natjecanja okupljene vatrogasce pozdravili su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Franjo Bukovec, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga te, u ime domaćina natjecanja, predsjednik DVD-a Višnjica Stjepan Križanec.

Pripreme

– Vatrogasci čine veliku obitelj koja, potvrđuje i ovo natjecanje, ne zaboravlja svoje kolege. Ovakva natjecanja ujedno pomažu vatrogascima da se što bolje pripreme za intervencije koje ih u budućnosti očekuju. Također, pružaju im prigodu i da se što bolje upoznaju i razmijene iskustva. Sve to pomoći će im da uspješno odrade intervencije na koje će, kada bude potrebno, izaći – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, zahvalivši vatrogascima na onome što čine štiteći živote i imovinu građana.

Pobjeda, i to treća zaredom, nakon višesatnog natjecanja pripala je ekipi DVD-a Čret, koja je tako u trajno vlasništvo osvojila prijelazni pehar. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Mače, treće DVD-a Lepoglava, četvrto DVD-a Novi Marof, a peto DVD-a Kamenica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Vinici održan koncert ENDeM kvarteta i Zagreb Brass Quinteta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncert sastava ENDeM kvartet i Zagreb Brass Quinteta održan je u petak, 15. listopada, u dvorani Općine Vinica na kojem su nastupili akademski glazbenici s općinskog područja Mihael Hrgar i Marko Gerbus te drugi.

Ideja o održavanju koncerta potekla je od dvoje diplomiranih glazbenika, koji osim što sviraju diljem Lijepe naše šire glazbu i izvan granica. Želja je bila da naprave koncert i mještane općine Vinica upoznaju s glazbom koju sviraju.

Glazbena priča o Mihaelu Hrgaru i Marku Gerbusu započela je u puhačkom orkestru Vinica gdje je sve krenulo kao razonoda. Kroz obrazovanje su uložili mnogo truda da bi imali mogućnost svirati u različitim sastavima i orkestrima.

Međutim iz hobija se razvila i karijera, što potvrđuje izjava Mihaela Hrgara: „Pri samom početku učenja sviranja, sve je to bila moglo bi se reći nekakva zanimacija, koja možda i osobno s moje strane nije bila preozbiljno shvaćena, no na kraju nam postala je profesija. Čudo je kakvu moć glazba ima!”

U sastavu Zagreb Brass Quinteta, predvođeni Mihaelom Hrgarom, sviraju Alen Vađunec i Peter Firšt na trubama, Ante Medvidović na rogu te Mate Đuzel na trombonu. Sastav koji predstavlja Marko Gerbus (sopran saksofon), Deni Pijanić (alt saksofon), Nereo Arbula (tenor saksofon) te Erna Čizmić Rebić (bariton saksofon), ujedno su i kolege s kojima je studirao i pokrenuo kvartet saksofona ENDeM.

Mještani i zaljubljenici u glazbu imali su prilike uživati u skladbama glazbenih djela Albenza, Petita, Iturraldea, Offenbacha, Bernsteina, Morricona i drugih.

Na kraju koncerta obratio se načelnik Općine Vinica Branimir Štimec zahvalio se gostujućim glazbenicima te podijelio prigodne poklone.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje