Povežite se s nama

U fokusu

Ludbreška biciklijada okupila 240 biciklista: vozili 12 i pol kilometara, razgibali se, a na kraju najeli i zabavili

Objavljeno:

- dana

NAJSTARIJA U HRVATSKOJ

Jedna od najstarijih ludbreških manifestacija svakako je Ludbreška biciklijada koja je ove godine održana po 29. put, a okupila je oko 240 biciklista.

Trasa vožnje od 12,5 km ostala je ista kroz naselja: Ludbreg – Globočec – Čukovec – Sveti Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec – Selnik, a cilj je bio na Otoku mladosti.

Za bicikliste gljive i grah

Po dolasku biciklista započeo je i zabavno-rekreativni program uz glazbu i zabavne igre. Uključili su se i gljivari iz udruge “Vuzmek” koji su pripremali gljivarske specijalitete dok je za sve sudionike biciklijade bio osiguran i grah. I ove godine program su organizirali Grad Ludbreg i Turistička zajednica Grada Ludbrega.

Zajedno s biciklijadom, održan je na Otoku mladosti i Youth Summer Party, program koji se u kalendar manifestacija upisao drugu godinu zaredom. Cilj programa je ponuditi sadržaje za mlađu populaciju, a organizator događaja je Savjet mladih Grada Ludbrega. 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/GRAD LUDBREG

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati