Povežite se s nama

Sport

Ludbreške hrvačice uspješno nastupile na velikom turniru u Berlinu

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Proteklog vikenda ženska ekipa Hrvačkog kluba Ludbreg sudjelovala je na velikom međunarodnom turniru u Berlinu. 

Turnir spada među najjače europske turnire za žene. U prilog toj tvrdnji govore i ovogodišnje brojke, a to je 300 natjecateljica iz 60 ekipa, 22 države. Dva tjedna prije početka natjecanja, organizatori su zaključili listu prijava zbog ograničenosti kapaciteta, inače bi brojke bile i veće. Puno je tu nositeljica medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, a njemačkim hrvačicama to su svojevrsne kvalifikacije za reprezentaciju iduće sezone. Natjecanje se odvije u četiri starosne skupine i to djevojke, kadetkinje, juniorke i seniorke. Mi smo imali po jednu natjecateljicu kod djevojki, kadetkinja i juniorki pa krenimo od najstarije.

 Marta Busija kao ulazno godište nastupila je u konkurenciji juniorki te je u zahtjevnoj konkurenciji u kategoriji do 55 kg došla do podjele šestog mjesta.

Iva Gerić, slično kao Marta kod juniorki, ulazno je godište kadetkinja. Njena je kategorija sa 22 natjecateljice bilajedna od najmasovnijih na turniru. Iva je na kraju zauzela 6.- to mjesto, a treba napomenuti da je imala čak 7 napornih borbi uz omjer 4 pobjede i 3 poraza.

Najmlađa od ludbreških cura, Victoria Vrdoljak ostvarila je izniman uspjeh osvojivši prvo mjesto u konkurenciji djevojki do 13 godina. Do ovog je ostvarenja došla statistički prilično uvjerljivo pošto je u polufinalu pobijedila njemačku predstavnicu tušem, a u finalu drugu njemicu na bodove 11:3. Borbe su u zbilji bile neizvjesnije nego rezultat pokazuje, ali je uspjeh time slađi.

Ekspediciju ludbreških hrvačica na ovom hrvačkom „mastersu“ predvodio je trener Darko Frankol uz pratnju i logističku podršku Marija Vrdoljaka.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje