Povežite se s nama

Međimurje

Ludbreški Energy Plus predstavio svoje proizvode u Münchenu

Objavljeno:

- dana

DOSTIGNUĆA U RAZVOJU LED TEHNOLOGIJE

Hrvatske tvrtke, proizvođači profesionalne, vanjske i unutarnje LED rasvjete, Data Link iz Bjelovara i Energy Plus iz Ludbrega predstavili su svoje proizvode na međunarodnoj, stručnoj konferenciji Strategies in Light – Europe u Münchenu.

Nakon stručne konferencije LED Professional u Bregenzu, hrvatske tvrtke predstavile su svoja dostignuća i na ovoj specijaliziranoj konferenciji. Osim linije rasvjetnih tijela za unutarnje prostore (industrijske pogone, sportske dvorane, skladišta, stubišta, garaže) i rasvjete za vanjske prostore, tvrtke su promovirale sustav inteligentnog upravljanja rasvjetom te elektroničke module za OEM proizvodnju namijenjene drugim tvrtkama koje proizvode LED rasvjetu.
Konferencija Strategies in Light pruža sudionicima uvid u najnovija dostignuća u razvoju LED tehnologije u svijetu, nove i različite primjene visoko kvalitetnih LED projekata i koncepata rasvjete kao sustava te usporedbu tržišta i proizvoda. Sudjelovanje tvrtke Data Link na konferenciji „Strategies in Light“ sufinancirano je u sklopu granta Prvog strukturnog fonda za uvođenje inovativnog projekta LED rasvjete.
LED rasvjeta je energetski učinkovita rasvjeta koja pruža mogućnost za uštede u utrošku električne energije do 70 posto u odnosu na klasičnu rasvjetu, čija trajnost proizvoda doseže 60 000 sati rada, pruža napredne tehničke mogućnosti upravljanja na daljinu i druge pozitivne karakteristike zbog kojih se sve više primjenjuje za osvjetljenje unutarnjih i vanjskih prostora i u budućnosti će potpuno zamijeniti druge vrste rasvjete.

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Međimurje: na 117 uzoraka evidentirana tri pozitivna nalaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 117 uzoraka, od čega su evidentirana 3 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,5 % pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 37. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 61 685 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema  otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji za osobe testirane PCR metodom je 26 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok je 14-dnevna incidencija pala na 60. Smanjen je udio pozitivnih u broju testiranih te je u proteklih 7 dana na ukupan broj testiranih osoba svega 6% pozitivnih.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!