Povežite se s nama

Sport

Ludbreški hrvali i hrvačice nastupili na tri turnira

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Iza hrvača HK Ludbreg još je jedan sadržajan i uspješan vikend. Nastupali su doslovno širom Europe.

U rumunjskom Temišvaru održao se izuzetno jak međunarodni turnir za uzrast mleđih i starijih dječaka, uz sudjelovanje klubova iz Ukrajine, Moldavije, Srbije, Grčke, Češke, BiH, Rumunjske i Hrvatske. Ekspediciju u Rumunjksu činila su četiri hrvača varaždinske Vindije i tri Ludbrežana i to Leo Petrić, Elvis Oršuš i Rene Dulikravić. Stručni tim činili su varaždinski trener Andrija Barić te predsjednik HK Ludbreg Nino Dulikravić. Najviše uspjeha imao je najmlađi, Rene Dulikravić, osvojivši broncu ostvarivši dvije pobjede i dva tijesna poraza. Leo i Elvis, nisu uspjeli zabilježiti pobjede u svojim prvim borbama, iako su prikazali vrlo dobro hrvanje i borbenost. Varaždinci su imali malo više uspjeha, te su u grad baroka donijeli jedno zlato Leona Petrića i broncu Ivana Bedekovića. Spomenimo i to da su udruženi s ostalim klubovima iz Hrvatske, kao Team Croatia, ekipno osvojili 3. mjesto.

U Bistri, nedaleko Zagreba, održavao se tradicionalni međunarodni turnir Sljemensko podneblje. Pod vodstvom trenera Ignaca Horvata, nastupili su Ivan Bačani u konkurenciji početnika te Patrik Balija, Leonardo Vrućina i Neo Jagić – Varga u konkurenciji mlađih dječaka. Svi su pružili svoj maksimum, a do medalja su došli Ivan Bačani koji nije pokazao nikakav respekt prema nešto težim protivnicima i više nego zasluženo odnosi srebrnu medalju. Patrik Balija u prilično jakoj konkurenciji osvaja broncu, a blizu toga bio je i Neo Jagić – Varga koji gubi borbu za broncu od iskusnijeg Varaždinca. Leonardo Vručina nije uspio zabilježiti pobjedu u uvodnoj borbi i ispada iz daljneg natjecanja, no s obzirom na iskustvo protivnika, pružio je solidan otpor.

Iva Gerić nastupila je na UWW turniru Grand Prix of Germany, u njemačkom gradu Dormagen. U skoro 1200 km udaljeni Dormagen putovala je kao dio mađarske ekspedicije koja je tamo išla sa šest hrvačica i četiri trenera. IZ HK Ludbreg šalju zahvalu mađarskom treneru Zsoltu Szatmaryju koji je izašao u susret Ivi. U njezinoj kategoriji bilo 19 natjecateljica , od čega 4 ruskinje, 2 kazahstanke, 4 njemice i dr. U prvom kolu ždrijeb dodijeljuje Ivi predstavnicu Kazahstana. Iva pobjeđuje tušem u prvoj rundi. Drugo kolo donosi najjaču Ruskinju, koja je ipak bila prejaka i odnosi pobjedu. Sljedeća je borba protiv renomirane Njemice, koja u neizvjesnoj borbi pobjeđuje na bodove 4:1. S jednom pobjedom i dva poraza Iva je u ukupnom plasmanu zauzela 9. mjesto, s čine može biti zadovoljna, a u klubu su zadovoljniji njenim napretkom i načinom na koji ulazi u borbe. Iva je ulazno godište kadetkinja i još će dvije godine nastupati u toj konkurenciji. 

Izvor:
Foto:

Sport

Bivši kapetan Dubravke-Zagorac: Cijelo proljeće nismo dobili ni lipe, nismo mi krivi što je momčad ove sezone kanta za napucavanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dubravka-Zagorac drži posljednje mjesto 4. HNL Čakovec – Varaždin s gol razlikom 1:55.

O razlozima zašto su porazi tako teški govorili su trener Mario Ister i tajnik Kluba Nikola Špicer.

Špicer je isticao da su prošle sezone bili preveliki zahtjevi nekih igrača te da su odlučili da uprava neće biti talac nekih igrača.

>>Što se to događa s Dubravkom-Zagorac koja ima gol razliku 0:51?

Na njegove navode reagirao je bivši kapetan Dubravke-Zagorac, Ivan Conjar.

– Ne mogu vjerovati što ističe sadašnji i bivši tajnik. Cijelo proljeće, odnosno drugi dio sezone nitko od igrača nije dobio ni lipe. Ja sam iz Turčina i nagovorio sam dečke da bez obzira na besparicu odigramo sezonu do kraja da klub ne bi ispao u najniži rang. Također, i bivši trener Rado Mlakar molio je dečke da odigramo sezonu do kraja što smo i učinili – rekao je Ivan Conjar koji danas brani boje BSK-a iz Belice.

Dodao je da su se igrači sami automobilima vozili na utakmice i trošili vlastiti novac.

– Bivši predsjednik Mario Jurinec je bio na svakoj utakmici, a tajnik Špicer možda na dvije do tri. Što se nas igrača tiče u travnju smo gotovo svi trenirali, a u svibnju i lipnju smo dogovorili da se skupljamo samo na utakmicama jer nitko nije dobio novac za koji se dogovorio. Nekoliko nas, petorica treniralo je radi sebe – istaknuo je Conjar objasnivši da mnogo igrača nije igralo za novac.

– Jednostavno danas to tako funkcionira. Nismo mi uzimali neki ogroman novac, ali klub od Općine svake godine dobije donaciju od 180.000 do 200.000 kuna. Kamo je taj novac otišao, ne znam. Ne možeš danas očekivati da će neki igrati besplatno iako je riječ o amaterizmu, no ako se nešto dogovorimo, onda se to ispoštuje – rekao je Conjar kojeg ljuti da je krivnja za loše ovosezonske rezultate svaljena na bivše igrače.

– Ispada da smo mi bivši igrači krivi što je ovosezonska ekipa kanta za napucavanje u 4. HNL, a mi smo napravili prošle sezone sve da klub ne ispadne u zadnji rang. To bi bilo pogubno za klub s 75-godišnjom tradicijom – zaključio je Conjar.

Nastavite čitati

Sport

Slobodaši Jana Koščak i Janko Kišak popravili državne rekorde kod kadeta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode u nedjelju, 26. rujna nastupili su kadetskom dvomeču između reprezentacija Hrvatske i Slovenije u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletske zveze Slovenije.

Hrvatski kadeti slavili su u ekipnom poretku s osvojenih 368 bodova, a petero predstavnika AK Sloboda postiglo je iznimne rezultate, od kojih su dva novi rekordi Hrvatske. Najvrijednije rezultate natjecanja postigli su Jana Koščak i Janko Kišak. Jana Koščak pobijedila je u bacanju koplja s hitcem od 46,59 m te u utrci 100 m s preponama s rezultatom od 14,16 sec, što je ujedno i novi kadetski rekord Hrvatske!

Štafeta 4x100m za kadetkinje u sastavu Nikpalj, Penezić, Pavlović i Koščak uzela je zlato s rezultatom 48.77 sec. Jana je s tri osvojene zlatne medalje bila najuspješnija sudionica ovog natjecanja.

Janko Kišak poboljšao je vlastiti državni rekord na 100 m prepone s rezultatom 13,05 sec, dok je u skoku u dalj ostvario novi osobni rekord sa skokom od 6,73 m. Janko je slavio u obje pojedinačne discipline, dok je u štafeti 4×100 m zauzeo drugo mjesto. Luka Leščak osvojio je brončanu medalju u skoku s motkom za kadete s preskočenih 290 cm. Neli Belač zauzela je 3. mjesto u utrci 1500m zapreke s rezultatom 6:24,44, dok je Helena Posavec nastupala na 300 m prepone gdje je zauzela 5. mjesto s 48,88sec.

Važno je istaknuti da su Neli, Helena i Luka rođeni 2007. godine te još sljedeću sezonu mogu nastupati kao članovi kadetske reprezentacije Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje