Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreški sportaši dobivaju atletsku stazu, priprema se gradnja bazena

Objavljeno:

- dana

Grad Ludbreg nastavlja ulaganja u sport, a prema riječima gradonačelnika Dubravka Bilića, cilj je sportašima i rekreativcima, ali prije svega mladim generacijama, omogućiti bavljenje različitim vrstama sportova i korištenje kvalitetnih sportskih terena.

– Ludbreg u ovom okruženju pruža najviše mogućnosti za bavljenje različitim vrstama sportova. Želja nam je da gradnjom gradskih bazena omogućimo i bavljenje sportom na vodi – vaterpolom, plivanjem ili nekim drugim sadržajem. Isto tako, gradnjom atletske staze vrijedne 1,2 milijuna kuna, a koju gradimo u suradnji s resornim ministarstvom, proširit ćemo sportsku ponudu i za rekreativce i za mlade ljude. Time ćemo proširiti sve opcije koje grad treba nuditi svojim sugrađanima – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

U tijeku su radovi izgradnje 300 metara atletske staze koja omogućuje natjecanje svih uzrasta do starijih juniorskih uzrasta.

– Srednjoj školi ćemo na taj način dati mogućnost da na tim sportskim terenima mogu imati tjelesni, s obzirom da se tamo završava i košarkaško igralište zatvorenog tipa, za koje je Grad Ludbreg izdvojio 400-tinjak tisuća kuna, a očekujemo i gradnju teniskih terena. Čekamo još jedan projekt koji bi upotpunio cijelu tu priču na Sportskom parku Podravine, a to je gradnja umjetne trave na igralištu pokraj stadiona Podravine čime bismo dodatno omogućili ne samo treniranje našim sportašima, nego u zimskim mjesecima i dolazak sportskih klubova izvan Ludbrega koji bi mogli na toj umjetnoj travi trenirati, ali i odrađivati službene utakmice – pojašnjava gradonačelnik.

Istovremeno je završeno uređenje rukometnog i malonogometnog igrališta kod osnovne škole.

– Riječ je o projektu kojeg radimo zajedno s Varaždinskom županijom i vrijedan je pola milijuna kuna. Ove godine smo obnovili i košarkaško igralište kod škole, odbojkaško igralište za odbojku na pijesku u Ludbregu i Kućanu i time otvorili dodatne opcije za sve koji se žele baviti sportom – kaže gradonačelnik.

Ove godine napravili su i multifunkcionalno sportsko igralište u Hrastovskom koje ima košarkaško, odbojkaško i malonogometno igralište, te malo vježbalište za gimnastiku. Druge godine takvo isto igralište planiraju urediti na području Bolfana.

Život i društvo

FOTO Proslavljen 15. rođendan Zaštitne radionice Srednje strukovne škole Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, Zaštitna radionica Strukovne škole Varaždin proslavila je 15 godina rada.

S ciljem da se osobama s invaliditetom i smanjenim radnim sposobnostima osigura mogućnost zapošljavanja, Zaštitnu radionicu su 2006. godine zajednički osnovali Varaždinska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Strukovna škola. Bio je to prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Danas je u Radionici zaposleno 25 radnika, od kojih je 13 osoba s invaliditetom. Proizvode različitu radnu i zaštitnu odjeću, navlake za stolce, posteljinu i kućansko rublje, torbe, ruksake i drugu tekstilnu i kožnu galanteriju, zatim namještaj te građevnu stolariju.

– Počeli smo s desetak zaposlenih, od čega je bilo šest osoba s invaliditetom, a od tada stalno rastemo. Isprva nije bilo nimalo lako naći poslove, jer smo bili nepoznati. Međutim, danas imamo dovoljno posla, dobro radimo i naši kupci su većinom tvrtke iz Varaždinske županije, no surađujemo i s onima iz Zagreba i drugih krajeva. Većina stalno zaposlenih su bivši učenici naše škole. Najstarija smo strukovna škola u Hrvatskoj koja je obrazovanje djece s teškoćama u razvoju uvrstila u redovni program. Bilo je to još 1968. godine. U te 53 godine obrazovali smo više od 3.000 djece s teškoćama u razvoju – rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Varaždin Dražen Košćak.

Čestitke na 15 godina uspješnog rada uputila je zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević. – Impresivno je što ste postigli. Ova škola još od 1968. godine ima ono što u Hrvatskoj tek razvijamo posljednjih 20-ak godina, a to je inkluzija. U pravom smislu riječi ste još 60-ih godina prošlog stoljeća prepoznali koje sve sposobnosti imaju djeca s teškoćama u razvoju. Već tada ste imali viziju da su obrazovanje, a potom zapošljavanje jedini i najbolji način da osobe s invaliditetom postanu punopravni članovi zajednice – istaknula je Mira Pekeč Knežević.

Dodajmo da je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek napomenuo da je donijeta odluka o osnivanju strukovnog centra izvrsnosti u sektoru kože i obuće. Riječ je ulaganju od 30 milijuna kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija na cestama: i ovoga vikenda pojačano se nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije, pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje