Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreški vatrogasci u godini velikog jubileja odlični na natjecanjima

Objavljeno:

- dana

Muška A ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg jučer je nastupila na 19. memorijalu “Kruno Modrić” te u zahtjevnoj konkurenciji zauzela treće mjesto.

Do prvog mjesta dijelilo ih je „velikih“ pola sekunde.

– Ovo nam je velika motivacija za daljnje pripreme i uvježbavanje za nadolazeće županijsko natjecanje, te dugo željeni plasman na državno natjecanje – ističe Damir nemec, zamjenik zapovjednika DVD-a.

Ludbrežani su bili najbolje plasirana ekipa iz Varaždinske županije, unatoč promjenama uloga u ekipi. To ne čudi jer se uvježbanost članova DVD-a neprekidno provodi na vježbama.

Primjerice, nedavno su odradili visinske vježbe u ulici Augusta Šenoe s ciljem upoznavanja operativaca s lokacijom u sklopu višekatnica.

– Radilo se s ljestvama rastegačama i visinske vježbe s užadi, te izbava unesrećenih iz zadimljenog prostora na visini. Što se tiče uvježbavanja operativne postrojbe, interne obuke provodimo 2-3 puta mjesečno na prostoru oko vatrogasnog doma te jedanput mjesečno na novim lokacijama u skladu s vrstom obuke. Znači provodimo evakuacije djelatnika u većim poduzećima, učenika i djece u vrtiću i školi – pojasnio je Nemec od kojeg doznajemo da je  nedavno uspješno odrađena i vježba evakuacije na spomenutoj zgradi i vrtiću Radost.

Što se tiče uvježbavanja natjecateljskih ekipa, seniora muških i ženskih, vježbe se u DVD-u obavljaju jedanput tjedno. Uz sve to, stiže se na intervencije.

– Ove godine smo imali 15-ak žurnih intervencija, od požara do prometnih nesreća, te tridesetak ostalih intervencija poput ispunjavanja vode, prijevoza vode, čišćenja bunara pranje cesta… Omjer intervencija tehničkih i požarnih je u prvom polugodištu ove godine 60-40 % na stranu požarnih – veli Nemec.

Dodajmo da će ove godine u studenome DVD Ludbreg proslaviti 150 godina rada.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati