Povežite se s nama

U fokusu

Klub vijećnika HDZ-HSS-HSP: sjednica sazvana na brzinu

Objavljeno:

- dana

GRADSKO VIJEĆE GRADA LUDBREGA BEZ OPORBE

U Ludbregu je jučer održana sjednica Gradskog vijeća, no bez oporbe.

Iz Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP oglasili su se priopćenjem u kojem navode da na sjednicu, koja je sazvana tri mjeseca nakon zadnje, nisu došli jer je sazvana na brzinu, a svojim nedolaskom izražavaju protest i žele upozoriti javnost na način rada “nove-stare” vlasti u Gradu Ludbregu. 

Analiza 17 točaka u “petoj brzini”? Nemoguće!

U svom priopćenju Klub vijećnika HDZ-HSS-HSP navodi kako se još u povijestii ludbreškog Gradskog vijeća nije dogodilo da oporba u Gradskom vijeću uopće ne zna da se sprema sjednica Gradskog vijeća, no još ih više zabrinjava  kršenje Poslovnika o radu Gradskog vijeća koji kaže da predsjednik vijeća, zajedno s potpredsjednicima i gradonačelnikom, razmatra prijedloge svih točaka koje su za dnevni red predložili ovlašteni predlagatelji, te se upoznaju sa njihovim sadržajem.
– Od vijećnika se očekivalo da kroz nekoliko dana, u “petoj brzini”, analizirati 17 točaka dnevnog reda koliko ih je bilo predviđeno za sjednicu u utorak?! Za svakog, iole ozbiljnijeg čovjeka, ako uzmemo u obzir da se radi o rebalansu proračuna i o drugim važnim odlukama, premalo vremena za ozbiljnu analizu i konzultacije među strankama Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP o predloženim točkama dnevnog reda – poručuje Klub vijećnika HDZ-HSS-HSP kojima se također ne sviđa ni nova praksa ludbreškog gradonačelnika – nedavanje traženih informacija vijećnicima oporbe. Kao primjer navode vijećnika Vanju Vahtarića koji do današnjeg dana nije dobio odgovor na postavljeno pitanje.

Klubu vijećnika HDZ-HSS-HSP ne sviđa se ni nova praksa ludbreškog gradonačelnika, nedavanje traženih informacija.

– Vjerojatno gradonačelnik nije odgovorio jer razgovara samo s “kukuriku” vijećnicima. Možda je i  iz tog razloga vijećnik Nikola Vidaković materijale za rebalans proračuna dobio tek dolaskom na sjednicu Odbora za financije i proračun – navode.
Klub vijećnika HDZ-HSS-HSP ističe kako ništa ne bi bilo sporno da u Ludbregu cvjetaju ruže, teče med i mlijeko i da investitori svakodnevno obilaze ured gradonačelnika.
– Ako se u Ludbregu, koji grca u dugovima i problemima, te koji postaje “slijepo crijevo” na karti Varaždinske županije nije smatralo shodnim sazvati sjednicu u razdoblju od tri mjeseca, s pravom se pitamo možemo li očekivati svijetlo na kraju tunela?! – navodi u svom priopćenju Klub vijećnika HDZ-HSS-HSP koji zaključuju da je očigledno najavljivani razvoj demokracijepostao razvoj autokracije i izgrađivanje kulta ličnosti u Ludbregu. Stoga najavljuju nedolazak na sjednicu.

Makar: Konstruktivnost i dobri prijedlozi

Na prozivke Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP brzo je reagirao Klub vijećnika SDP-HNS-Hrvatskik laburisti-Stranka rada-HSU čije priopćenje potpisuje Božica Makar, predsjednica ludbreškog Gradskog vijeća. 
– Od svih članova spomenutog Gradskog vijeća očekujem konstruktivnost i dobre prijedloge, a upravo tome služe i sjednice koje su javne i imaju izravan medijski prijenos. Što se pak tiče njihovog navodnog neznanja o pripremama sjednice naglašavam kako je sve odrađeno sukladno zakonskim propisima – poručuje Makar.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje