Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreškoj obitelji za prvo dijete 1200 kuna, za drugo 1500, a za svako slijedeće 2000 kuna

Objavljeno:

- dana

Ludbreg za bebe

Ludbreg je roditeljima novorođene djece darovao novčanu pomoć.

Početkom godine su promijenjeni iznosi pa će umjesto dosadašnjih 1.200 kuna za sve taj iznos dobivati roditelji prvog djeteta. Za drugo dijete će Grad darovati 1.500, a za svako slijedeće 2.000 kuna.

Podjelom novaca za bebe Grad Ludbreg je simbolično obilježio Svjetski dan socijalne pravde.

Ludbreg po pitanju socijalne pravde provodi posebne mjere.

– Prošle smo godine za socijalna davanja iz gradskog proračuna izdvojili oko 830 tisuća kuna što je uključivalo jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, stipendije, jednokratne pomoći za studente koji ne primaju stipendije, jednokratne novčane pomoći za razne situacije kao što su plaćanje troškova stanovanja, plaćanje pogrebnih troškova i slično. Također sufinancirali smo i boravak djece slabijeg imovinskog stanja u dječjim vrtićima te troškove prehrane učenika osnovne škole. Učenicima smo osigurali i bon u iznosu od 100 kuna za kupnju školskog pribora te smo tako, uz osigurane besplatne udžbenike nastojali pridonijeti financijski lakšem početku školske godine za roditelje. – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje