Pčelar Mladen Namjesnik osvojio je u Londonu čak tri zlatne medalje za svoj med. Riječ je o prestižnom sajmu London International Honey Award, na kojem su svoj med predstavili pčelari iz 30 zemalja.

– Zlatnom medaljom nagrađeni su med od bagrema, lipe i vrijeska. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo za med od lipe i vrijeska jedini u svijetu dobili zlatne medalje. Ovo je ogromno priznanje za našu pčelarsku proizvodnju, ali i hrvatsko pčelarstvo. Još smo jednom dokazali da je hrvatski med vrhunske kvalitete što potvrđuje i struka – rekao je Mladen Namjesnik.

U žiriju je sjedilo 30 sudaca iz 14 zemalja, a da bi se uopće moglo prijaviti za londonsko natjecanje, pčelari su morali zadovoljiti stroge kriterije.

– Na natjecanje su se mogli prijaviti samo oni uzorci meda koji prođu testiranje akreditiranih laboratorija. Tako da je već u startu napravljena selekcija, a u Londonu su se pred žiri stavili samo kvalitetni uzorci – dodaje Namjesnik, čija se obitelj već više od 30 godina bavi pčelarstvom, a ovog trenutka brinu o oko 500 košnica.

Komentari

Komentara