Povežite se s nama

Crna kronika

Lugar (41) vršnjaku omogućio preprodaju drva od gotovo 100.000 kuna, prijavljeni su USKOK-u

FOTO: Ilustracija/Silvio Benč

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 41-godišnjaka s područja Međimurske županije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem prikupljena su saznanja da je 41-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva s područja Grada Čakovca (lugar), suprotno Zakonu i internim aktima društva, od početka travnja 2021. godine do 25. veljače 2022. godine, a na prethodno traženje i u dogovoru s drugim 41-godišnjakom, omogućio mu da, za obećanu novčanu naknadu u ukupno 12 navrata s šumskog područja, kojim upravlja trgovačko društvo, protupravno odvozi ogrjevnu drvnu masu koju je većim dijelom dalje preprodavao krajnjim kupcima.

Za uslugu je primao novčani iznos od 100 kuna po neevidentiranom i protupravno prisvojenom kubnom metru ogrjevne drvne mase, odnosno primio je najmanje 20.400 kuna za protupravno prisvojenu ogrjevnu drvnu masu u svih dvanaest evidentiranih događaja. Kako bi prikrio protupravno prisvajanje drvne mase, izrađivao je potrebnu dokumentaciju u koju je unosio neistinite podatke.

Nezakonito prisvojenu ogrjevnu drvnu masu 41-godišnjak je naknadno preprodavao te stekao nepripadnu imovinsku korist od najmanje 94.656 kuna, što je znao i 41-godišnji lugar.

Tijekom dana obojica 41-godišnjaka su predana pritvorskom nadzorniku.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Crna kronika

U Studentskom domu u Varaždinu pronađeno mrtvo tijelo studenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je zavijen u crno. U Studentskom domu u Varaždinu u Merlićevoj ulici u ponedjeljak, 30. siječnja, pronađeno je mrtvo tijelo studenta.

– Samo mogu potvrditi taj događaj. Izvidi su još u tijeku i više informacije znat će se uskoro – ističu iz PU varaždinske.

Uskoro više…

Nastavite čitati

Crna kronika

U Knegincu mladić (20) autom završio na krovu, u Donjoj Voći 24-godišnjak završio na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjoj Voći u nedjelju, 29. siječnja u 21.15 sati policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,58 promila upravljao 24-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U Gonjem Knegincu u petak, 27. siječnja oko 22.15 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđen 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, Topličkom ulicom iz smjera Kolodvorske ulice u smjeru državne ceste D-3.

– Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mavra Schlengera, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika na prostor gdje se izvode radovi. Pritom je lijevom bočnom stranom vozila udario u stražnju lijevu bočnu stranu parkiranog radnog stroja, uslijed čega se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje