Povežite se s nama

Međimurje

M. Središće partner u uređenju šumskog puta

Objavljeno:

- dana

PRIVATNE ŠUME

Udruga privatnih šumovlasnika Jegnjed Međimurja, prijavila se na javni poziv 2014./2015. godine za održavanje šumske infrastrukture u privatnim šumama.

Grad Mursko Središće je bio partner tom projektu te je izdao svojusuglasnost. Održavanje je odrađeno tijekom ove godine u proljeće.
Riječ je o potpuno uređenom šumskom putu u dužini od 800 metara u šumi Krč. Cijena radova je iznosila 70 tisuća kuna. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i viši stručni savjetnik za privatne šume Mario Vlašić, obišli su lokaciju u šumi Krč, kako se i osobno uvjerili u kvalitetu izvršenih radova. Izrazili su veliko zadovoljstvo učinjenim, s obzirom da je put sve do ove godine bio potpuno neprohodan, a sada je u odličnom stanju, na ponos stanovnika okolnih naselja. 

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!