Povežite se s nama

Život i društvo

MACINI KOLAČI – Prave domaće slastice za svaku priliku

Objavljeno:

- dana

Poduzeće za proizvodnju kruha, peciva, slastičarskih proizvoda i kolača iz Donjega Kraljevca

Uz klasične, tradicionalne kolače, koji mirisima i okusima podsjećaju na one kakve su nekad spremale naše bake, Macini kolači prate trendove. U ponudi tako imaju slatke stolove s macronima, cake popsima, mafinima i ostalim slasticama koje će svako vjenčanje ili drugi svečani događaj uljepšati i dodatno zasladiti  

Prate trendove

Vlasnica ovoga slatkog carstva kolače peče od sedmog razreda osnovne škole, a u slastičarskim vodama je već dva desetljeća. Posljednjih pet godina ima otvoreno poduzeće koje se bavi proizvodnjom kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača.
– U ponudi imamo razne vrste kolača i torti, a ono po čemu smo specifični je da po željama mladenaca stvaramo nove okuse i dekoriramo slastice. Uz klasične, tradicionalne kolače, pratimo trendove, pa u ponudi imamo i slatke stolove. Bilo da se radi o vjenčanju, djevojačkoj večeri, rođendanu, krstitkama, pričesti, krizmi ili blagdanskom okupljanju, tu su naši macroni, cake popsi,  mafini, lizalice i slasne kreme poslužene u malim čašama u bojama, koji će svaki događaj najbolje zasladiti, a izgledom i uljepšati – istaknula je Marija Tizaj Maca. 

Svi koji do kraja veljače 2017. naruče kolače za svadbu ili drugu svečanost dobit će 5 % popusta!

Sve sirovine koje koriste u proizvodnji vrhunske su kvalitete i tome se posvećuje jako velika pozornost.
– Držimo se tradicionalne recepture, a to nije jeftino. Bez kvalitetne sirovine nema kvalitetnog proizvoda – navodi vlasnica Macinih kolača.  Želite li uistinu domaće kolače za svadbu ili druge svečane prilike, okrenite broj telefona 040/655-076 ili 099/315-9734. Informacije možete dobiti i putem e-maila [email protected] ili ih potražite na Facebooku.

POTRAŽITE NAS
Macini kolači
Gornji kraj 127
Donji Kraljevec
Tel. 040/655-076
Mob. 099/315-9734
[email protected]
 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

„Priprema, pozor, van!“: Općini Petrijanec povelja za naj-akciju u 2020. godini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Protekle se godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece”, kojoj je cilj potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince, u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih.

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva “Naša djeca” dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“.

– Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u njihovom ostvarivanju, poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije te zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom, što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta – ističu iz Općine.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je Općine Petrijanec uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Podsjetimo, Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825 kuna sa nekoliko različitih kombiniranih igrala.

Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125 kuna.

Spomenimo i to da je Općina Petrijanec u rujnu 2018. godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a ukupno je za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine bilo prijavljeno 57 projekata.

Nastavite čitati

Život i društvo

Počelo podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega raspisalo je oglas kojim se pozivaju građani, pravne osobe, političke stranke i udruge građana na podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega.

Javna priznanja Grada Ludbrega su:

  1. Proglašenje počasnim građaninom Grada Ludbrega
  2. Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo
  3. Nagrada Grada Ludbrega
  4. Plaketa Grada Ludbrega
  5. Zahvalnica Grada Ludbrega

Podnositelji inicijativa za dodjelu javnih priznanja dužni su svoje pismene prijedloge na priloženom obrascu dostaviti Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja Grada Ludbrega, Trg Svetog Trojstva 14 na email: [email protected] te poštom ili osobno, i to najkasnije do 12. veljače 2021. godine.

Nastavite čitati