Povežite se s nama

Život i društvo

MACINI KOLAČI – Prave domaće slastice za svaku priliku

Objavljeno:

- dana

Poduzeće za proizvodnju kruha, peciva, slastičarskih proizvoda i kolača iz Donjega Kraljevca

Uz klasične, tradicionalne kolače, koji mirisima i okusima podsjećaju na one kakve su nekad spremale naše bake, Macini kolači prate trendove. U ponudi tako imaju slatke stolove s macronima, cake popsima, mafinima i ostalim slasticama koje će svako vjenčanje ili drugi svečani događaj uljepšati i dodatno zasladiti  

Prate trendove

Vlasnica ovoga slatkog carstva kolače peče od sedmog razreda osnovne škole, a u slastičarskim vodama je već dva desetljeća. Posljednjih pet godina ima otvoreno poduzeće koje se bavi proizvodnjom kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača.
– U ponudi imamo razne vrste kolača i torti, a ono po čemu smo specifični je da po željama mladenaca stvaramo nove okuse i dekoriramo slastice. Uz klasične, tradicionalne kolače, pratimo trendove, pa u ponudi imamo i slatke stolove. Bilo da se radi o vjenčanju, djevojačkoj večeri, rođendanu, krstitkama, pričesti, krizmi ili blagdanskom okupljanju, tu su naši macroni, cake popsi,  mafini, lizalice i slasne kreme poslužene u malim čašama u bojama, koji će svaki događaj najbolje zasladiti, a izgledom i uljepšati – istaknula je Marija Tizaj Maca. 

Svi koji do kraja veljače 2017. naruče kolače za svadbu ili drugu svečanost dobit će 5 % popusta!

Sve sirovine koje koriste u proizvodnji vrhunske su kvalitete i tome se posvećuje jako velika pozornost.
– Držimo se tradicionalne recepture, a to nije jeftino. Bez kvalitetne sirovine nema kvalitetnog proizvoda – navodi vlasnica Macinih kolača.  Želite li uistinu domaće kolače za svadbu ili druge svečane prilike, okrenite broj telefona 040/655-076 ili 099/315-9734. Informacije možete dobiti i putem e-maila [email protected] ili ih potražite na Facebooku.

POTRAŽITE NAS
Macini kolači
Gornji kraj 127
Donji Kraljevec
Tel. 040/655-076
Mob. 099/315-9734
[email protected]
 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

VI. OŠ Varaždin: pandemija ne može zaustaviti međunarodnu školsku suradnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Erasmus+ KA2 projekt „Breaking Barriers“ započeo je 2019. godine., a osim VI. osnovne škole Varaždin, u projektu sudjeluju i škole iz Portugala, Španjolske, Švedske i Slovačke.

Razmjena znanja i dobre prakse, upoznavanje novih ideja i poticanje kreativnosti uključivala je i mobilnost učenika i učitelja, ali se u kontekstu mjera zaštite od koronavirusa međunarodna suradnja nastavlja u online obliku.

Ovim se projektom promiču zajedničke europske vrijednosti, socijalna integracija, te osjećaj pripadnosti zajednici. Kao prvi domaćin virtualnoga susreta, VI. osnovna škola za 93 sudionika projekta osmislila je program petodnevnih aktivnosti, od 19. do 24. travnja.

Prvi je dan bio rezerviran za predstavljanje škole, Varaždina i Hrvatske; drugoga dana učenici promišljaju o vršnjačkom nasilju, osobito nasilju na internetu. Treći će se dan učenici okušati u radionicama: Mladi znanstvenici, Mladi tehničari, Domaćinstvo i Debata.

Zajedničko vježbanje te učenje tradicionalnih narodnih plesova obilježit će četvrti dan susreta, a peti će dan sudionici predstaviti rezultate svojega rada, izdvojiti najzanimljivije pojedinosti razmjene te vrednovati varaždinski susret.

Svi učenički radovi u digitalnim alatima (Canva, Kahoot, MakeBelief comic, Powtoon, Genially) bit će predstavljeni i ostalim učenicima škole, a projekt će, sasvim sigurno, doprinijeti i razvijanju vještine komunikacije na stranom jeziku.

U Erasmus+ projektu sudjeluje osam učenika i šest djelatnika VI. osnovne škole: Mario Stančić, Tina Ivčić, Aleksandra Oreški, Petra Kanešić, Petra Lončarić-Časar i Zdenka Šopar.

Nastavite čitati

Život i društvo

Gradu Lepoglava isporučeno više od 2000 spremnika za odlaganje papira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je Gradu Lepoglavi krajem prošle godine isporučeno 2014 spremnika za odlaganje plastike, ovih mu je dana isporučeno isto toliko spremnika za odlaganje papira.

Spremnici su Gradu Lepoglavi isporučeni u okviru projekta kojeg Grad provodi u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Isporučeni spremnici bit će podijeljeni domaćinstvima s gradskog područja koja će ubuduće moći odvajati otpad na kućnom pragu. Ovaj projekt kao i ostali projekti i aktivnosti zbrinjavanja otpada, koje provodimo u Gradu Lepoglavi, doprinose očuvanja okoliša u kojem živimo i kojeg želimo sačuvati za buduće generacije – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Spremnici se trenutno, zajedno s ranije isporučenim spremnicima za odlaganje plastike, nalaze u dvorištu tvrtke Ivkom koja će u budućnosti voditi brigu o zbrinjavanju otpada koji će u tim spremnicima biti prikupljan.

Inače, u okviru spomenutog projekta osigurana je nabavka 2014 spremnika za prikupljanje papira i 2014 spremnika za prikupljanje plastike (kante od 120 litara), 32 spremnika (kanti od 360 litara) za prikupljanje biootpad, 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje papira i 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje plastike. Riječ je o ukupno 4112 spremnika koji se Gradu isporučuju prema mogućnostima dobavljača.

Projekt je vrijedan oko 750.000 kuna od kojih je 85 % osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih 15% Grad Lepoglava.

Nastavite čitati