Povežite se s nama

Crna kronika

Mađar na bankomate u Varaždinu stavljao lažnu masku pa sebi uzimao novac

Objavljeno:

- dana

UKRAO 3.000 KUNA

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim Mađarom. 

Sumnja se da je u periodu od siječnja 2015. do rujna 2016. godine na području grada Varaždina u sedam navrata pokušao neovlašteno doći do tuđeg novca iz bankomata dviju banaka.

Naime, na bankomate, na otvor za isplatu novca postavljao lažnu masku na „exit shutter“, odnosno opremu za tzv. „Cash trapping“, koji sprječava da novac izađe iz bankomata kroz za to namijenjen otvor, nego ostaje zatvoren i zalijepljen na uređaju za izlaz novaca, transakcija bi bila odobrena i registrirana kroz knjiženje, ali im novac ne bi bio isporučen.

Nakon takve transakcije i nakon udaljavanja korisnika, on bi iz bankomata novac izvukao i otuđio. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko tri tisuće kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, završio je pritvoru.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Crna kronika

Djevojka (25) u jednom danu ukrala parfeme i žesticu skuplje od 14.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krađe iz trgovina.

Ona je, kako se sumnja, u petak, 17. rujna oko 16.50 sati u jednoj trgovini u sklopu trgovačkog centra u Donjem Knegincu, otuđila više raznih kozmetičkih proizvoda i parfema, u vrijednosti od oko 10.000 kuna. Također je istog dana oko 17.50 sati u trgovini u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, otuđila nekoliko desetaka boca žestokog alkoholnog pića, u vrijednosti od oko 4000 kuna.

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje