Povežite se s nama

Međimurje

Magistar muzike i dva glumca

Objavljeno:

- dana

Međimurje ima prvog magistra muzike. Filip Hozjak iz Preloga magistar je solo pjevanja, koji je magisterij obranio na osječkoj U mjetničkoj Akademiji. Osim magistra, Međimurje je ove godine dobilo i dva prvostupnika glume i lutkarstva, Matka Buvača iz Nedelišća i Andru Damiša iz Čakovca.
Magistar Filip Hozjak je već našao angažman u osječkome Hrvatskome narodnome kazalištu, a Matko i Andro nastavljaju studij u Osijeku.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: za rekonstrukciju ulice Karlović Vinka potpisan ugovor u vrijednosti od 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Nedelišće na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU prijavila je projekt „Rekonstrukcija ulice Karlović Vinka u naselju Nedelišće“. Odlukom o odabiru projekata iz Programa podrške regionalnom razvoju odobrena su sredstva u visini od 200.000 kuna.

U srijedu, 14. travnja, u Društvenome domu u Podturnu održano je potpisivanje i uručivanje ugovora o financiranju projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s općinama s područja Međimurske županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Ugovor o financiranju spomenutoga projekta rekonstrukcije načelniku Darku Daniji uručio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Ovo je drugo sufinanciranje za istu ulicu, jer je prošle godine Općina Nedelišće rekonstrukciju ulice Karlović Vinka prijavila na natječaj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te su joj dodijeljena sredstva u iznosu od 168.000 kuna.

Osim rekonstrukcije prometnice investicijom je planirana i izgradnja pješačke staze po cijeloj ulici do najvećega novog dječjeg igrališta u Nedelišću „Dolić“. Prije same rekonstrukcije prometnice tvrtka Međimurje plin izvodi rekonstrukciju plinske mreže, dok Međimurske vode izvršavaju rekonstrukciju vodovodne mreže s kućnim priključcima te dijela kanalizacijskog konektora.

Nastavite čitati

Međimurje

Mala Subotica: sklopljen ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica je sklopila ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta. Vrijednost radova je nešto veća od 2,1 milijun kuna. Radovi bi trebali započeti najkasnije do 1. srpnja, a predviđeni rok njihova trajanja je šest mjeseci.

Površina novog objekta iznosit će 245,64 kvadratna metra, od kojih se 95,84 kvadrata odnosi na vatrogasno spremište, a preostali dio na spremište za potrebe Općine i zajedničke prostorije. Izgled i lokacija objekta dogovoreni su s DVD-om Mala Subotica koji će i koristiti dio objekta predviđen za vatrogasne potrebe. Ugovor su potpisali općinski načelnik Valentino Škvorc i Anto Bratić, direktor tvrtke izvođača radova.

Nastavite čitati