Povežite se s nama

Crna kronika

Majka monstrum iz Svibovca Podravskog osuđena na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, no ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Vesna N. (54), majka iz pakla iz Svibovca Podravskog, koja je godinama podvodila svoje maloljetne kćeri, presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđena je na četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Riječ je o slučaju koji je zgrozio cijelu Hrvatsku.

Teretilo ju se da je od 2000. do 2009. godine u Varaždinu i drugim mjestima u cilju zarade, a koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike pronalazila muške osobe kojima će njene dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. Kćeri su bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati muškarce s kojima je dogovarala pružanje seksualnih usluga za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština.

U cijelom slučaju osuđeni su i trojica muškaraca.

Pritom je  54-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, 75-godišnjak je proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela spolnog odnošaja bez pristanka i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, dok je 77-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela prostitucije i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni u odnosu na 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku. U žalbi se također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje okrivljenika optužbe – ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Crna kronika

Nizozemskom državljaninu u Varaždinu s nosača na autu ukradena dva MTB bicikla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu državljana Nizozemske, starosti 29 godina, o krađi, javila je PU varaždinska.

Nizozemski državljanin prijavio je da je nepoznati počinitelj od 26. do 27. lipnja s nosača za bicikle na osobnom vozilu, koje je bilo parkirano na parkirališta u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, otuđio dva MTB bicikla.

Visina materijalne štete procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija riješila slučaj: umirovljenica ukrala suncobran na Aquacityju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanja nad ženom starosti 69 godina.

Sumnja se da je 19. lipnja iz otvorenog skladišta na kupalištu Aquacity otuđila suncobran, javila je PU varaždinska.

Varaždin: s jedne terase otuđeno šest stolaca, a na Aquacityu ukraden suncobran

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja suncobran je vraćen odgovornoj osobi oštećene javne gradske ustanove, a protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje