Povežite se s nama

Međimurje

Majstorske diplome za 42 nova obrtnika

Objavljeno:

- dana

KOMORA

Međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak dodijelili su 42 majstorske diplome za 17 zanimanja.

Riječ je o obrtnicima koji su u prosincu 2016. godine, kao i veljači te svibnju ove godine uspješno položili ispit za majstorska zvanja. Od ukupnog broja novih majstora obrtnika, najviše ih je iz Međimurske županije, čak 32, devetero ih dolazi iz susjedne Varaždinske županije, a jedan iz Istarske županije.
– Najviše je majstora za zanimanje soboslikar-ličilac, a slijede strojobravari, fasaderi, natkonobari, kuhari, stolari, bravari, elektroinstalateri, kozmetičari, plinoinstalateri te po jedan krojač ženske odjeće, elektromehaničar, očni optičar, zidar i autoelektričar – istaknuo je Lukovnjak.

U 21 godinu organiziranja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije ispite je uspješno položio 461 kandidat iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Do kraja 2017. godine još su dva ispitna roka. Obrtnička komora Međimurske županije nudi mogućnost polaganja majstorskih ispita za 33 različita obrtnička zanimanja.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje