Povežite se s nama

Život i društvo

Makači se vratili iz Njemačke sa tri zlatne medalje pa otišli u Općinu gdje su ih počastili načelnik i župan

Objavljeno:

- dana

KUD Mak

Nakon povratka iz Stuttgarta, gdje su osvojili zlatnu medalju na 4. Susretu čuvara hrvatske baštine, članovi KUD-a „Mak“ iz Trnovca primio je načelnik Trnovca Bartolovečkog Zvonko Šamec.  

U čestitare je stigao i varaždinski župan koji je KUD Mak istaknuo kao promicatelja županijske tradicije i kulture. – Županija odlično surađuje s općinom Trnovec i KUD-om. Nastaviti ćemo biti partner u njihovom razvoju.  KUD “Mak” se u zadnjih nekoliko godina razvio u jedan od najkvalitetnijih KUD-ova i zaštitnika naše baštine – rekao je na primanju Štromar.

Nadovezao se načelnik Šamec koji je KUD nazvao velikim ponosom općine te da su aktualni rezultati najbolji pokazatelj ulaganja u KUD tijekom zadnje četiri godine. Ponovio je da oni koji ne cijene i ne čuvaju svoju prošlost i tradiciju nemaju budućnosti, a da KUD “Mak” kroz svoj rad, kao i Općina koja ulaže i pomaže rad KUD-a, dokazuju koliko im je stalo do očuvanja tradicije. Zahvalio se članovima KUD-a na njihovom predanom radu i naporu koji svakodnevno ulažu. Poručio je da će ih Općina i dalje pratiti u njihovom radu.

Na smotri u Njemačkoj okupilo se šest ponajboljih hrvatskih KUD-ova. Da je zaista tako govori i podatak da je u konkurenciji bio i državni pobjednik ovogodišnje smotre koreografiranog folklora u Čakovcu, KUD Sv. Juraj iz Draganića.

Trnovčani su osvojili zlato u kategoriji najbolje skupine izvan Njemačke, za najbolje tamburaše na smotri te kao najbolji sudionik na smotri folklora na 4. Susretu čuvara Hrvatske etno baštine .

Predsjednik KUD-a Miro Koren je naglasio da KUD u ovom trenutku možda ima i najbolji postav.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlade košarkašice iz Varaždina osvojile su broncu u Splitu na sportskim igrama mladih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Splitu se održava državna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, a od 11. do 13. kolovoza održana je velika završnica Kinder turnira u košarci, gdje su snage odmjerili najbolji košarkaši i košarkašice iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama.

U iznimno jakoj konkurenciji, 30 najboljih ekipa sezone u 3 kategorije, borilo se za titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih, a košarkašice „Jedan smjer“ iz Varaždina osvojile su sjajnu brončanu medalju.

Osvajačice zlatnih i srebrnih medalja osigurale su plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16. do 20 kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Svi rezultati:

Djevojčice 2007. godište i mlađe:

1. Babe Sa Prozora (Dubrovnik)

2. ŽKK Šibenik (Šibenik)

3. ŽKK Zadar Plus (Zadar)

3. Jedan Smjer (Varaždin)

Dječaci 2007. godište i mlađi:

1. Medvjedi (Zagreb)

2. Podstrana (Split)

3. Mačkice (Dubrovnik)

3. Vikrasi (Virovitica)

Dječaci 2009. godište i mlađe:

1. Kosturi (Zagreb)

2. Pazinjani (Pazin)

3. Torcida (Split)

3. H.A.J. (Belišće)

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje