Povežite se s nama

Sport

Maks Kostić Ferček, član TK Varaždin 1181 dobitnik TTS-ove stipendije

Objavljeno:

- dana

TENIS

TTS Sport centar objavio je dobitnika stipendije za nadarenog sportaša u iznosu od 40.000 kuna. To je mladi tenisač Maks Kostić Ferček, član TK Varaždin 1181. 

Maks je učenik je II. Gimnazije u Varaždinu, a tenisom se bavi od svoje sedme godina u TK Varaždin 1181.  Aktivan je i vrlo uspješan natjecatelj u   svim uzrasnim kategorijama Hrvatskog Teniskog Saveza (HTS), European Tennis Assotiation (ETA) i International Tennis Federation (ITF), igrač II. Hrvatske teniske lige za TK Varaždin 1181, te austrijskog   GPC Graz koji se natječe u seniorskoj Landesleague A.

Na nacionalnoj rang listi 2015. godinu završio je kao 3. u kategoriji dječaka U14 godina. Trenutno je u kategoriji U15 drugi igrač Hrvatske, te kao takav ozbiljan kandidat za reprezentaciju do 16 godina u 2017. godini. Po kriteriju sportske uspješnosti propisane od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 2016. godine svrstan je u prvu kategoriju sportske uspješnosti igrača do 14 godina Hrvatskog Teniskog Saveza.

Hrvoje Šipuš, glavni trener perspektivnog tenisača:

– U posljednje četiri godine, od kada se Maks natječe na turnirima Hrvatskog teniskog saveza, osvojio je ukupno 52 odličja, od toga 22 osvojena turnira, zatim 20 drugih i 10 trećih mjesta pojedinačno i u paru. Međutim, ono što je najvažnije je da tek sada dolazi vrijeme kada se od njega mogu očekivati neki značajniji rezultati.

Znači da je stipendija TTS Sport centra došla u prave ruke i u pravo vrijeme.

– Sada je njegova senzitivna faza razvoja nekih od njegovih najvažnijih sposobnosti koje mu budu u kasnijoj fazi itekako značile u razvoju i uspješnosti njegove karijere. Što se upravo sada može temeljito popratiti kod kondicijski program i stipendiju u ovoj godini. Mislim da mu je ovo ključna godina gdje će imati maksimalno dobre uvjete da pokaže neke dobre rezultate kroz sljedeće dvije, tri godine. Govorim o međunarodnoj teniskoj sceni.  

Na kojim natjecanjima će Maks nastupiti u narednih šest mjeseci?

– S obzirom na dobru poziciju na hrvatskoj rang ljestvici ima pravo nastupa na sva tri prvenstva, U16, U18 i seniorskom PH. Imamo u planu nekoliko međunarodnih turnira ITF-a, svjetske teniske organizacije za tenisače do 18 godina i desetak Tennis Europe turnira. Tako će sada malo naglašenija nastupiti na međunarodnoj sceni.

Koji je prvi turnir na kojem će nastupiti?

– To je ITF turnir U18 u Širokom Brijegu u BIH  za desetak dana. Zatim slijede tri državna prvenstva.

U sklopu stipendije TTS Sportskog centra kondicijsku pripremu radi s trenerom Markom Pučekom.

– On je kolega kineziolog s usmjerenjem kondicijske pripreme i vrhunski je stručnjak za pripremu tenisača. On je bio u TK Varaždin 1181 angažiran kao kondicijski trener a kasnije je prešao u TTS Sport centar. Tako da je započeo raditi s Maksom još u klubu i sada nastavlja s njim raditi.

Marko Puček, Maksov bivši i sadašnji kondicijski trener uključen je i u pilot projekt TTS Sport centra. – TTS je s jednim odličnim projektom odlučio pomoći nadarenom sportašu da bi pokušao ostvariti sve svoje potencijale kroz naš rad. Uvjet je bio da je sportaš potencijalno nadaren, da ima rezultate, da je u vrhunskom procesu a kako je Maks ispunio sve te uvjete i ima odličnog trenera koji ga dugoročno priprema samim time i ovaj ciklus ima i smisla. Konkretno mi ćemo s njim napraviti dugoročni plan i planiramo ga kroz godinu dana dovesti do razine da u svom godištu pokaže karakteristike vrhunskog sportaša. Zajedno ćemo biti tim, mi s naše strane  a glavni trener sa svoje strane svojim znanjem i iskustvom voditi ovog mladog sportaša da kroz taj period pokuša ostvariti i do kraja ispuniti svoje potencijale.

Maks marljivo radi u TTS Sport centru, gdje je i do dobijanja stipendije trenirao tri puta tjedno. – Vrlo sam zadovoljan s oba trenera, puno su mi pomogli. Kondicijskog trenera Marka poznam već tri godine i on mi je bio prvi kondicijski trener. Vrlo sam zadovoljan s uvjetima u TTS Sport centru i puno će mi značiti stipendija koju sam  dobio, naglasio je Maks.Kako je na natječaj pristiglo još nekoliko vrlo zanimljivih molbi mladih i perspektivnih varaždinskih sportaša u TTS Sport centru su poručili: „Ovo je tek prva u nizu naših stipendija čiji je cilj pomoći mladim uspješnim sportašima Varaždina!“.  

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje