Povežite se s nama

Sport

“Mala” događanja

Objavljeno:

- dana

VAŽNE SPORTSKE MANIFESTACIJE ZA NAJMLAĐE

Organiziranje manifestacija kojima se promiče i popularizira sport kod najmlađih potrebno je maksimalno pomagati.

Takvim manifestacijama osigurava se budućnost sporta u nekom gradu ili kraju. Motivacija koju djeca mogu dobiti prilikom dobro organiziranog sportskog događanja i natjecanja, namijenjenog njima nemjerljive je vrijednosti. Rezultat je sigurno povećanje broja mladih sportaša ali i zdravijih stanovnika koji imaju razvijensenzibilet za svoje sugrađane i žele im pomoći u njihovim raznim aktivnostima.
Organizatori takvih sportskih priredbi vrlo često imaju puno problema oko pridavanja važnosti takvim događanjima. Međutim, sve je više sluha za takva događanja i kod sportskih saveza a posebno kod Hrvatskog olimpijskog odbora. Čak bi i novi prijedlog Zakona o sportu trebao još bolje poduprijeti takve aktivnosti. Kod sportskih saveza sve je češće pravilo da klub ne može biti prvoligaš ukoliko nema nekoliko mlađih dobnih kategorija koja se natječu.
Tom orijentacijom osigurat će se kontinuitet sportaša ali i zanimanja za sport općenito i nakon završetka aktivnog bavljenja određenim sportom. Povećat će se broj rekreativaca, ljudi kojima je bavljenje sportom dio životne filozofije. Trebale bi se smanjiti kronične bolesti nastale uslijed “sjedalačkog” načina života, a time bi i zdravstvo profitiralo pa bi se i oni mogli uključiti u ovaj vid prevencije, daju potporu aktivnostima s najmlađima.
Uz manifestacije s najmlađima ne ide velika zarada pa se dodatno razvija volonterski način rada i besplatnog rada usmjerenog doprinosu zajednici.
Puno dobrih posljedica iz “malih” događanja.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske stolnotenisačice dominantne protiv Bjelovara i Požege

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlični rezultati igračica Stolnoteniskog kluba Varaždin nastavili su se prošlog vikenda s nove dvije pobjede na gostovanjima u Bjelovaru i Požegi protiv istoimenih domaćina. 

U Bjelovaru Varaždinke su slavile rezultatom 3:0. Koliko su igračice STK Varaždina u sastavu Petra Petek, Dragana Vignjević i Karla Franović bile dominantne u tim mečevima, govori činjenica da domaćinima nisu prepustile ni set.

U drugom meču u Požegi Petek, Vignjević i Franović isto tako bile su prejake za domaćina u sastavu Nikolina Raguž, Gabrijela Alviž i Ana Murat prepustivši im tek jedan set u tri odigrana meča.

Nakon devet odigranih mečeva igračice Varaždina nalaze se na 2. mjestu HEP Superlige s 8 pobjeda i s tek jednim porazom protiv ekipe STK dr. Časl.

Sada igračicama trenera Saše Suhodolčana slijedi kratak odmor od prvenstvenih utakmica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje