Povežite se s nama

Međimurje

Mala Subotica: uskoro novo dječje igralište, teren s umjetnom travom i rasvjeta

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica značajna proračunska sredstva izdvaja za ulaganja u sport i sportske udruge. No, jednako tako se velika pažnja pridaje ulaganjima u modernizaciju sportske infrastrukture i poboljšanju uvjeta za bavljenje sportskim aktivnostima i rekreacijom. Nakon razgovora s predstavnicima Nogometnog kluba Spartak i Nogometne škole Općine Mala Subotica, došlo se do zaključka da je trenutno najvažnija investicija postavljanje rasvjete na pomoćnom igralištu gdje se održavaju treninzi i utakmice Nogometne škole.

– U vrijeme kad su dani kraći, veliki je problem organizacija treninga u zadovoljavajućim uvjetima, pogotovo za mlađe uzraste. Spomenuto postavljanje rasvjete podići će kvalitetu i omogućiti veći vremenski period za održavanje treninga. Investicija je vrijedna 200.000 kuna, a novac je osigurala Općina – poručio je načelnik Valentino Škvorc, zahvalivši pritom Hrvatskim autocestama koje su prilikom rekonstrukcije Graničnog prijelaza Goričan donirale stupove za rasvjetu.

Također, pred završetkom je i uređenje malonogometnog terena s umjetnom travom u Maloj Subotici. Postavljene su mantinele te su započeli radovi na opločenju oko terena. Ukupna vrijednost radova je 621.000 kuna od čega je 272.000 sufinancirano od strane Ministarstva turizma i sporta dok je preostali dio osiguran iz općinskog Proračuna.

– Budući da se epidemiološka situacija popravlja, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti otvoriti igralište za naše mještane odmah po završetku radova, s obzirom na to da već sad naši mlađi sumještani iskazuju jako veliki interes za korištenjem – napomenuo je načelnik Škvorc.

Radi se i u Držimurcu-Strelcu gdje je nakon povoljnijih vremenskih uvjeta nastavljeno s uređenjem dječjeg igrališta, a uskoro će se postaviti i igrala. Ukupna vrijednost projekta je 554.000 kuna, od čega 300.000 sufinancira Lokalna akcijska grupa „Međimurski doli i bregi“ iz mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, dok je preostali dio osiguran iz općinskoga Proračuna.

– Ovakvom dinamikom radova dječje igralište bit će spremno za korištenje dolaskom proljetnih dana – istaknuo je načelnik Valentino Škvorc.

Međimurje

U Međimurskoj županiji najmanja izlaznost, do 11:30 glasalo 13.52 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %).

Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 % (2017. godine do 11:30 glasalo je 13.9 % stanovništva Međimurske županije).

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Čakovcu glasalo 15.26 % građana, u Prelogu 14.18 % i Murskom Središću 12,10 %. Od općina, najveća je izlaznost u Goričanu – 19.33 % i Gornjem Mihaljevcu – 19.31 %, a najmanja u Svetom Jurju na Bregu s 9.8 % i Domašincu s 10.06 %.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju treće nedjelje svibnja 28 novopozitivnih na COVID, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 292 uzorka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 8,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentirana su 3 slučaja.

U protekla 24 sata oporavilo se 69 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 390.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 57.129 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 74 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. Tri pacijenta su primljena unutar 24 sata, dok je 6 pacijenata otpušteno, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 76 godina s brojnim pridruženim bolestima.

U subotu su na punktovima cijepljene 2264 osobe, od čega u Nedelišću 972 osobe, u Murskom Središću 617 osoba i u Prelogu 597 osoba. Ovaj tjedan ukupno je u Međimurskoj županiji cijepljeno 7579 osoba, a sveukupno dosad su cijepljene 31.032 osobe, što je 35,34% stanovništva starijeg od 18 godina.

U odnosu na prošlu subotu, 7-dnevna i 14-dnevna incidencija je 20% manja, broj aktivnih slučajeva je s 536 pao na 432, dok je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja u trendu pada te s današnjim danom iznosi 22%.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije i ovim putem zahvaljuje svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima uključenima u organizaciju cijepljenja na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!