Povežite se s nama

Međimurje

Male krađe najveći sigurnosni problem Međimurja

Objavljeno:

- dana

OBRAT

Čakovec je siguran grad jer aktualni policijski pokazatelji govore o 18,3 postotnom padu evidentiranih prekršajnih i kaznenih djela, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tijekom svojeg službenog posjeta Gradu Čakovcu.

Suradnja koju Grad ima s Policijskom upravom izuzetno je važna, te se s pravom ističe kao primjer izjavio je Orepić na konferenciji za medije. Osvrnuo se i na veliki broj malih krađa koje se svake godine evidentiraju u Čakovcu i diljem Međimurja.

– One kod građana stvaraju osjećaj nesigurnosti i to je tema s kojom će se svi morati ozbiljno pozabaviti – istaknuo je ministar te najavio da će s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem uskoro inicirati međuresorni sastanak kako bi se spomenuti problem konačno počeo rješavati.

Pomoć MUP-a

Na njega se nadovezao gradonačelnik najavivši da će Grad već iduće godine krenuti u temeljitu obnovu nadvožnjaka u Kalničkoj ulici. Riječ je o cestovnom objektu čija potpuna sanacija stoji gotovo 10 milijuna kuna te Grad očekuje pomoć MUP-a.

– Sanacija derutnog čakovečkog nadvožnjaka je iznimno bitna, te se s njom treba početi što prije. Hoćemo li je moći staviti u kontekst sigurnosti cestovnog prometa, o tome će odlučiti naše stručne službe. U ovom trenutku govorimo o statici samog nadvožnjaka, što je problem “drugog resora“. No, svjesni smo obima prometa koji svakodnevno prelazi preko njega i stanja u kojem se nalazi – rekao je Orepić. Konferenciju za novinare iskoristio je i kako bi čestitao policajcu Kristijanu Zeliću. Podsjećamo, potonji je na prijedlog gradske Turističke zajednice proglašen “Djelatnikom godine u turizmu“ u kategoriji Policajac.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na ulazu u Macinec postavljena štalica sa svetom obitelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice i članovi Udruge MAXENCA za ovaj advent na ulazu u Macinec, kod Doma kulture, postavili su štalicu sa svetom obitelji.

Toj umjetničkoj instalaciji prethodili su radovi pripreme unazad dvadesetak dana, no rezultatom su svi bili zadovoljni zaboravivši pritom na uvjete u kojima su instalaciju stvarali.

Ovo je novi projekt, odnosno nastavak i realizacija sličnih projekata u vrijeme adventa. O ideji i načinu izvedbe se razmišljalo i raspravljalo mjesecima. Nabavljen je potreban materijal, alat je donesen od kuće, napravljene su skice i malo pomalo štalica je poprimala svoj oblik.

Član udruge Alen Jaklin iskoristio je svoj umjetnički dar i oslikao svetu obitelj. Svatko je u skladu sa svojim mogućnostima i znanju dao doprinos novoj umjetničkoj instalaciji.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje