Povežite se s nama

Međimurje

Male krađe najveći sigurnosni problem Međimurja

Objavljeno:

- dana

OBRAT

Čakovec je siguran grad jer aktualni policijski pokazatelji govore o 18,3 postotnom padu evidentiranih prekršajnih i kaznenih djela, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tijekom svojeg službenog posjeta Gradu Čakovcu.

Suradnja koju Grad ima s Policijskom upravom izuzetno je važna, te se s pravom ističe kao primjer izjavio je Orepić na konferenciji za medije. Osvrnuo se i na veliki broj malih krađa koje se svake godine evidentiraju u Čakovcu i diljem Međimurja.

– One kod građana stvaraju osjećaj nesigurnosti i to je tema s kojom će se svi morati ozbiljno pozabaviti – istaknuo je ministar te najavio da će s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem uskoro inicirati međuresorni sastanak kako bi se spomenuti problem konačno počeo rješavati.

Pomoć MUP-a

Na njega se nadovezao gradonačelnik najavivši da će Grad već iduće godine krenuti u temeljitu obnovu nadvožnjaka u Kalničkoj ulici. Riječ je o cestovnom objektu čija potpuna sanacija stoji gotovo 10 milijuna kuna te Grad očekuje pomoć MUP-a.

– Sanacija derutnog čakovečkog nadvožnjaka je iznimno bitna, te se s njom treba početi što prije. Hoćemo li je moći staviti u kontekst sigurnosti cestovnog prometa, o tome će odlučiti naše stručne službe. U ovom trenutku govorimo o statici samog nadvožnjaka, što je problem “drugog resora“. No, svjesni smo obima prometa koji svakodnevno prelazi preko njega i stanja u kojem se nalazi – rekao je Orepić. Konferenciju za novinare iskoristio je i kako bi čestitao policajcu Kristijanu Zeliću. Podsjećamo, potonji je na prijedlog gradske Turističke zajednice proglašen “Djelatnikom godine u turizmu“ u kategoriji Policajac.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje