Povežite se s nama

Međimurje

Male krađe najveći sigurnosni problem Međimurja

Objavljeno:

- dana

OBRAT

Čakovec je siguran grad jer aktualni policijski pokazatelji govore o 18,3 postotnom padu evidentiranih prekršajnih i kaznenih djela, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić tijekom svojeg službenog posjeta Gradu Čakovcu.

Suradnja koju Grad ima s Policijskom upravom izuzetno je važna, te se s pravom ističe kao primjer izjavio je Orepić na konferenciji za medije. Osvrnuo se i na veliki broj malih krađa koje se svake godine evidentiraju u Čakovcu i diljem Međimurja.

– One kod građana stvaraju osjećaj nesigurnosti i to je tema s kojom će se svi morati ozbiljno pozabaviti – istaknuo je ministar te najavio da će s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem uskoro inicirati međuresorni sastanak kako bi se spomenuti problem konačno počeo rješavati.

Pomoć MUP-a

Na njega se nadovezao gradonačelnik najavivši da će Grad već iduće godine krenuti u temeljitu obnovu nadvožnjaka u Kalničkoj ulici. Riječ je o cestovnom objektu čija potpuna sanacija stoji gotovo 10 milijuna kuna te Grad očekuje pomoć MUP-a.

– Sanacija derutnog čakovečkog nadvožnjaka je iznimno bitna, te se s njom treba početi što prije. Hoćemo li je moći staviti u kontekst sigurnosti cestovnog prometa, o tome će odlučiti naše stručne službe. U ovom trenutku govorimo o statici samog nadvožnjaka, što je problem “drugog resora“. No, svjesni smo obima prometa koji svakodnevno prelazi preko njega i stanja u kojem se nalazi – rekao je Orepić. Konferenciju za novinare iskoristio je i kako bi čestitao policajcu Kristijanu Zeliću. Podsjećamo, potonji je na prijedlog gradske Turističke zajednice proglašen “Djelatnikom godine u turizmu“ u kategoriji Policajac.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Pretragom kuće u Paragu pronađena i oduzeta poluautomatska puška tzv. „papovka“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Paragu su jučer, 19. siječnja, u ranim poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Čakovec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili obiteljsku kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 24-godišnjak.

Pretragom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška, tzv. „papovka“, pripadajući spremnik za streljivo i nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kazana prijava nadležnom državnom odvjetništvu, ističu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Međimurje

U Selnici godinama radi ilegalni kafić, a goste prima i tijekom zabrane zbog korone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kafić bar pijenje alkohol
Foto: Ilustracija

Mještani Selnice, u Međimurju, godinama se žale na ilegalni kafić koji radi u njihovu mjestu.

Cijeli slučaj završio je s pravomoćnom sudskom presudom, no ilegalni kafić radi i dalje, barem tako tvrdi načelnik Selnice Ervin Vičević, a piše dnevnik.hr.

Kafić koji i inače radi ilegalno nastavio je raditi i za vrijeme zabrane tijekom epidemije koronavirusa.

– Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića – ispričao je načelnik Selnice Ervin Vičević.

– Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa”, rekao je mještanin Selnice koji je želio ostati anoniman.

Lokal se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez kase i bez dozvola, a tamo se okupljaju i lokalni moćnici te policajci.

Načelnik Selnice sve je fotografirao te slučaj prijavio policiji i međimurskome Stožeru. Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Temeljem prijave Državnog inspektorata, prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu donio je krajem listopada presudu kojom je vlasnik proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti te je kažnjen s 10.000 kuna.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, ilegalni kafić i dalje radi.

– Nek’ načelnik priča što god hoće – rekao je prozvani vlasnik novinarima kad su ga nazvali.

Nastavite čitati