Povežite se s nama

Međimurje

Male plesačice nastupile u Luminiju, spremaju se za Čakovec i onda na odmor

Objavljeno:

- dana

Plesni studio SpinBox

Pllesni studio SpinBox iz Novog Marofa u subotu je, 11. lipnja bio iznimno rasplesan.

“Nevjerojatno su vrijedni, zaigrani i znatiželjni. Zapravo me niti ne čude njihovi dobri rezultati na natjecanjima kad vidim s koliko volje, žara i predanosti  uvježbavaju svaku koreografiju”, Karmen Maršić Ferenčina 

Dvije najmlađe grupe,, Pahuljice” i “Zvjezdice” jutro su provele u, plešući na događanju “Zbogom školo, idemo na more” .

Pahuljice su pokazale kako plešu patuljci bez Snjeguljicekao  i što se događa pod morem.

Nešto starije Zvjezdice predstavile su dvije koreografiji iz show dance discipline. 

One najsarije plesačice SpinBoxa, Kraljice, poslijepodne su u Koprivnici gostovale kod Plesnog studija JumpPopodne su najstarije Kraljice krenule put Koprivnice gdje su gostovale kod plesnog studija Jump na njihovom Plesodromu.

Sezona je sve bliže kraju, ali sve ekipe i dalje marljivo vježbaju nove plesne korake i spremaju se za daljnja natjecanja. Prije zasluženog odmora Zvjezdice žće još zaplesati u subotu, kod plesnog studija Vivona u Čakovcu. 

Voditeljica Karmen Stjepan Ferenčina ponosna je na svoje male plesa če. – Nevjerojatno su vrijedni, zaigrani i znatiželjni. Zapravo me niti ne čude njihovi dobri rezultati na natjecanjima kad vidim s koliko volje, žara i predanosti  uvježbavaju svaku koreografiju.  

Izvor:
Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati