Povežite se s nama

Život i društvo

Male Topličanke najbolje nogometaše, ukupna pobjeda vrtiću Novi Marof

Objavljeno:

- dana

14. Olimpijski festival Dječjih vrtića

Klinci Dječjeg vrtića Novi Marof ukupni su pobjednici  14. Olimpijski festival dječjih vrtića – Novi Marof 2015. 

Na festivalu su sudjelovala djeca iz četiri dječja vrtića –  domaćin festivala Novi Marof, Dječji vrtić „Tratinčica“ iz Varaždinskih Toplica, Dječji vrtić „Potočić“ iz Jalžabeta i Dječji vrtić „Bambi“ iz Novog Marofa.

Klinci su se natjecali u pet disciplina – bacanje loptice, skok u dalj , trčanje na 60m, štefeta i mali nogomet. Za farplay ekipu, suci natjecanja proglasili su djecu iz Dječjeg vrtića „Potočić“.

Najuzbudljivije je bilo na malonogometnim terenima, gdje su najviše znanja  u igri loptom, pokazali dječaci nogometne ekipe Dječjeg vrtića Novi Marof i  djevojčice nogometne ekipe iz Varaždinskih Toplica.

Nakon održanih dječjih disciplina, održalo se natjecanje odgojiteljica u nošenju košare na glavi. Najuspješnija i najbrža nositeljica korpe bila je odgojiteljica Biserka Pomper iz Dječjeg vrtića Novi Marof. Drugo mjesto pripalo je odgojiteljici Darinki Purgar također iz Dječjeg vrtića Novi Marof, dok je treće mjesto osvojila odgojiteljica Karolina Sakač  iz Dječjeg vrtića „Tratinčice“.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Jelena Toth predstavila Špancirfest na međunarodnom kongresu u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Špancirfest je, kao uspješni primjer održivog kulturno-turističkog proizvoda, predstavljen na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, koji je od 19. do 22. listopada održan u Solinu.

Kongres je, po prvi puta u Hrvatskoj, bio osmišljen u novom konceptu, kojeg najbolje opisuje njegovo geslo „Meet, share & build“ s ciljem povezivanja dionika razvoja turizma u povijesnim gradovima, razmjene iskustava, posebice u promotivnim aktivnostima te stvaranja novih proizvoda.

Kao tema kongresa odabrana je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske i to kroz tzv. benchmarking s gradovima diljem Europe.

U sklopu kongresa je održana i panel diskusija na kojoj je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth pred brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske, ali i gostiju iz Belgije, Italije te Srbije, održala prezentaciju o Špancirfestu kao oglednom primjeru održivog turističkog proizvoda.

– Varaždin je strateški orijentiran na razvoj kulturnog turizma, a temelj za taj smjer proizlazi iz iznimne vrijednosti njegove povijesne gradske jezgre, koja je sastavni dio brojnih turističkih proizvoda, među kojima je Špancirfest najpoznatiji i turistički najvrjedniji. Uz to, Špancirfest je, usprkos svojoj veličini, izvrstan primjer održivog turističkog proizvoda koji igra ulogu katalizatora cijelog niza djelatnosti, prije svega kulturnih i kreativnih industrija. Kao takav, Špancirfest ima iznimno važnu ulogu i u gospodarskom, ali i društvenom razvoju Varaždina što dokazuju njegov uspjeh i dugovječnost – navode iz TZ grada Varaždina.

I dodaju: – Špancirfest je fleksibilan, koristi povijesne resurse kao sastavni dio svoje privlačnosti, a kontinuiranim promjenama i otvaranjem novih tematskih i sadržajnih cjelina pokazao se sposobnim zadržati kontinuirano rast kroz dugi niz godina te se uspješno oduprijeti i najvećim izazovima, poput pandemije COVID-19, koja je ostavila duboke posljedice na event-industriju – poručili su iz turističke zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Radno u rasadnicima Parkova: pakiraju i utovaruju krizanteme multoflore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Parkovi

U rasadnicima Parkova ove je nedjelje, 24. listopada, radna atmosfera.

U tijeku je pakiranje i utovar krizantema multoflora po čijoj su proizvodnji, između ostalog Parkovi poznati diljem Hrvatske.

Krizanteme multiflore iz vlastite proizvodnje Parkova pakiraju se u zaštitne celofane i šalju u distribucijske centre velikih trgovačkih lanaca diljem Hrvatske.

Osim u trgovačkim centrima diljem Hrvatske, krizanteme multiflore iz proizvodnje Parkova mogu se kupiti u Vrtnom centru Parkova d.o.o., cvjećarnici Krizantema, kao i na štandovima prigodne prodaje koji će biti postavljeni pored Varaždinskog groblja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje