Devetogodišnja Magdalena Canjuga iz Gojanca jedna je od 15 kandidata koji su zbog svojih djela zaslužili da budu Ponos Hrvatske.

Malena Megi u svojih je devet godina pokazala veliku hrabrost te inspirirala druge, i male i velike, pokazavši im kako se postaje pravi olimpijski pobjednik.

Naime, djevojčica je prije otprilike sedam godina oboljela od meduloblastoma, zloćudnog tumora malog mozga.

>> FOTO Magdalena iz Gojanca još jednom potvrdila da je veliki i hrabar borac 

Liječenje je trajalo godinu dana, imala je nekoliko operacija i 16 ciklusa kemoterapije, no sada je to iza nje, a iz te je priče izašla kao veliki pobjednik i primjer drugima.

Na ljeto ove godine sudjelovala je na dječjem sportskom natjecanju „The World Children’s Winners Games“ koje je poput Olimpijskih igara, ali za prave pobjednike – djecu koja su preboljela razne maligne bolesti.

Magdalena je na natjecanju osvojila zlatnu medalju za brzo hodanje, a natjecala se i u streljaštvu.

– Nazvali su me iz redakcije 24 sata i rekli da su Magdalenu prijavili za priznanje Ponos Hrvatske te da je među tisuću prijavljenih baš ona dobila nagradu. To je bilo potpuno neočekivano, pogotovo zato jer nismo ni znali da su je prijavili. Presretni smo i nadam se da će Magdalena biti uzor i drugoj djeci i odraslima sa sličnim preprekama u životu kako da budu hrabri! – rekla je ponosno Magdalenina majka Ivana Canjuga te dodala da će dodjela priznanja biti u veljači, kada će biti prikazan i prilog o djevojčici.

Komentari

Komentara