Povežite se s nama

Život i društvo

Mali Trnovčani plivaju kao ribe: školu plivanja završilo 50 učenika OŠ Trnovec

Objavljeno:

- dana

DIPLOME U RUKAMA

Nakon što su svoju Školu plivanja proteklog tjedna odradili učenici trećeg razreda OŠ Šemovec, jučer su diplome za uspješno završenu Školu plivanja dobili i učenici 3. a i 3.b  razreda OŠ Trnovec.

Na prigodnoj svečanosti koja je održana na Gradskim bazenima Varaždin diplome je malim plivačima iz Trnovca uručio načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Čestitke za plivanje i matematiku

– Ovaj put imamo 50 djece iz OŠ Trnovec. Oni koji nisu znali naučili su plivati – rekao je načelnik Šamec prilikom podjele diploma. Na organizaciji Škole plivanja zahvalila se i ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić.

Općina drugu godinu za redom financira Školu plivanja, za što je u općinskom proračunu osigurano 16.000 kuna.

Osim podjele diploma “friškim” plivačima, načelnik je OŠ Trnovec čestitao i na odličnim postignutim uspjesima iz matematike.

Podsjećamo, na Festivalu matematike u Varaždinu, na kojem je sudjelovalo više od tisuću učenika, učenici iz Trnovca osvojili su dva prva i dva treća mjesta te primili i četiri diplome u različitim kategorijama. Učenici OŠ Trnovec sudjelovali su i na Međunarodnom natjecanju iz matematike “Klokan bez granica” na kojem je učenik petog razreda Borna Kečkan, u konkurenciji 11.000 učenika, osvojio prvo mjesto riješivši test 100 posto, a još je sedam učenika škole bilo među deset najuspješnijih u uzrasnim kategorijama.

Izvor:
Foto: Izvor: Općina Trnovec Bartolovečki

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje