Povežite se s nama

Život i društvo

Mali Trnovčani plivaju kao ribe: školu plivanja završilo 50 učenika OŠ Trnovec

Objavljeno:

- dana

DIPLOME U RUKAMA

Nakon što su svoju Školu plivanja proteklog tjedna odradili učenici trećeg razreda OŠ Šemovec, jučer su diplome za uspješno završenu Školu plivanja dobili i učenici 3. a i 3.b  razreda OŠ Trnovec.

Na prigodnoj svečanosti koja je održana na Gradskim bazenima Varaždin diplome je malim plivačima iz Trnovca uručio načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Čestitke za plivanje i matematiku

– Ovaj put imamo 50 djece iz OŠ Trnovec. Oni koji nisu znali naučili su plivati – rekao je načelnik Šamec prilikom podjele diploma. Na organizaciji Škole plivanja zahvalila se i ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić.

Općina drugu godinu za redom financira Školu plivanja, za što je u općinskom proračunu osigurano 16.000 kuna.

Osim podjele diploma “friškim” plivačima, načelnik je OŠ Trnovec čestitao i na odličnim postignutim uspjesima iz matematike.

Podsjećamo, na Festivalu matematike u Varaždinu, na kojem je sudjelovalo više od tisuću učenika, učenici iz Trnovca osvojili su dva prva i dva treća mjesta te primili i četiri diplome u različitim kategorijama. Učenici OŠ Trnovec sudjelovali su i na Međunarodnom natjecanju iz matematike “Klokan bez granica” na kojem je učenik petog razreda Borna Kečkan, u konkurenciji 11.000 učenika, osvojio prvo mjesto riješivši test 100 posto, a još je sedam učenika škole bilo među deset najuspješnijih u uzrasnim kategorijama.

Izvor:
Foto: Izvor: Općina Trnovec Bartolovečki

Život i društvo

Crveni križ Varaždin prikupio više doza krvi nego što su planirali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin je tijekom 2020. godine organiziralo ukupno 26 akcija dobrovoljnog davanja krvi u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb.

Plan za 2020. godinu bio je prikupiti 5000 doza krvi, no zahvaljujući organiziranim akcijama i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, prikupljeno je 783 doze više. Tako da je sveukupno prikupljeno 5.783 doza krvi.

– Posebno nas veseli podatak da su od ukupnog broja davaoca u 2020. godini 350 osobe prvi puta dale krv. Tijekom 2020. godine, GDCK Varaždin uručilo je 170 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost, dok je njih desetero odlikovano Državnim odličjem „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“ koje će im uručiti predsjednik Republike Hrvatske kada se za to steknu epidemiološki uvjeti – objašnjavaju iz Crvenog križa Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mladi i koronavirus tema sastanka Savjeta mladih i načelnika Petrijanca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je sastanak s Općinom Petrijanec na temu djelovanja Općine u pogledu politika za mlade u vrijeme krize uzrokovane COVID-19.

Sastanku su ispred Savjeta mladih Varaždinske županije prisustvovali predsjednik Lovro Lukavečki i potpredsjednik Fran Ježić te članovi Petra Korpar i Mihael Slunjski, a ispred Općine Petrijanec načelnik Željko Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije je još prošle godine, početkom krize uzrokovane virusom COVID-19 inicirao javnu raspravu i predložio konkretne mjere za pomoć mladima koji su se našli u nezavidnoj poziciji. Sastanak je bio nastavak svih dosadašnjih aktivnosti te su prezentirani konkretni prijedlozi poput sufinanciranja privatnog smještaja ili smještaja u studentskim domovima za one studente koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji uzrokovanoj nastalom krizom. Dodatno, jedna od tema je bila pomoć mladima u sektoru poduzetništva kroz program kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika HBOR-a.

– Ovo je samo jedan od niza sastanaka koje smo održali s predstavnicima gradova i općina u našoj županiji. Smatramo kako je izuzetno važno u ovoj situaciji razmišljati o mladima kao društvenoj skupini koja je dosta pogođena ovom krizom. Mladi nikako ne smiju biti marginalizirani u ovoj krizi i mi ćemo se pobrinuti da ne budu zaboravljeni – istaknuo je tom prilikom Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec rekao je kako Općina Petrijanec i u korona krizi nije zaboravila na mlade. Općina nastavlja sa stipendijama za učenike srednje škole i studente. U proračunu za 2021. godinu je osigurano za tu namjenu 300.000 kuna. Također poduzetnicima su omogućili oslobođenje komunalne naknade za ono razdoblje kada im je bilo onemogućeno raditi.

– Zahvaljujem Savjetu mladih Varaždinske županije koji je izrazito aktivan na inicijativama i dobrim idejama – dodao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije u narednom razdoblju nastojat će komunicirati preporuke za mlade sa što više jedinica lokalne samouprave te se očekuju dodatni sastanci.

Nastavite čitati