Povežite se s nama

Događanja

Mališani iz Bajke prodavali nakit, pred nama – humanitarni vikend

Objavljeno:

- dana

TRAJE HUMANITARNA AKCIJA ZA UDRUGU NOVA BUDUĆNOST

U humanitarnu akciju “Djeci iz Nove budućnosti osigurajmo bolju budućnost” uključio se i dječji vrtić Bajka.

U toj varaždinskoj predškolskoj ustanovi mališani su prodavali narukvice, ogrlice i kolače, a novac od prodaje stavljali u kasicu koju je teta Martina odnijela u Labernu. Na taj način su željeli pomoći djeci i mladima koji su smješteni u kući u Pakračkoj 3 u Varaždinu, koja je dotrajala.

Akcija rado prihvaćena

– Budući da radim u vrtiću predložila sam da organiziramo akciju kojom ćemo i mi pomoći djeci i mladima Udruge Nova budućnost. Drago mi je što su me u tome podržale kolegice, ravnateljica i roditelji i posebno me veseli što su se oni sami rado uključili u izradu i prikupljajnje stvari koje prodajemo – rekla je teta Martina iz dječjeg vrtića Bajka koja je, mnogi to ni ne znaju, jedan od glavnih “krivaca” zbog kojih se provodi velika humanitarna akcija “Djeci iz Nove budućnosti osigurajmo bolju budućnost” koja je započela u travnju, a potrajat će do srpnja. Zahvaljujući njoj mnogi su preko Facebooka saznali za Udrugu Nova budućnost, a i Martina je i sama pokrenula nekoliko humanitarnih akcija kako bi pomogla djeci i mladima koji su iz različitih razloga udaljeni iz vlastitih obitelji te se nalaze u domu u Parkačkoj 3.

Inače, humanitarna akcija koja se provodila u dječjem vrtiću Bajka samo je jedna od brojnih takvih aktivnosti koje se tijekom godine provode u toj varaždinskoj predškolskoj ustanovi. Humanitarna Bajka sudjelovali su u humanitarnoj akciji za UNICEF, prikupljali su novce za teško bolesnu djevojčicu uoči Božića održali su humanitarnu akciju za pomoć potrebitoj djeci, a tijekom cijele godine skupljaju igračke i odjeću koje šalju u Caritas i Crveni križ. Sve ove akcije provode se u suradnji s roditeljima, a kroz njih djeca uče o važnosti pomaganja drugima.

Kako je bilo u Bajci, pogledajte na fotografijama Olivera Knolmajera.

Kako bi pomogli djeci i mladima smještenim u kući Udruge Nova budućnost u Pakračkoj 3 ovog vikenda u caffe baru Barfly održat će se dva humanitarna koncerta. petak će nastupiti tamburački sastav Garestin, a u subotu Fenomen band. Akcija je osmišljena tako da od svakog prodanog pića dio novaca ide za obnovu kuće, a svi posjetitelji moći će ubaciti prilog u kasice, koje će tom prigodom biti u Barflyu.

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje