Povežite se s nama

Međimurje

Mališani iz Dječjeg vrtića „Suncokret“ upoznali se s radom međimurske policije i upoznali psa Loku

Objavljeno:

- dana

U utorak, 28. ožujka, u jutarnjim satima djeca starije mješovite vrtićke skupine „Zmajčeki“ Dječjeg vrtića „Suncokret“ Strahoninec sa svojim odgojiteljicama posjetila su Policijsku upravu međimursku.

Djeci su u obilasku domaćini bili policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske Damira Bajkovec, službenica upravnih poslova Laura Varga, policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Čakovec Ivica Štampar, prometni motociklist Boris Gregurek, policijski službenik Interventne jedinice policije Denis Crnetić i vodič službenog psa Ivica Goričanec.

Djeca su se tom prilikom upoznala s poslovima Postaje prometne policije Čakovec, voznim parkom (pokazana policijska vozila, čamci, vozilo Mobilnog preventivnog centra i motocikli), opremom i radom interventne jedinice policije, izradom osobnih dokumenata, odnosno upravnim poslovima, uzimanjem otisaka prstiju i sa psom Lokom.

Djeci je ukratko približen rad policije koristeći metode razgovora i vizualizacije, a bilo je prisutno 30-ak mališana s četiri pratitelja.

U znak zahvale službenicima policije uručen je prigodan poklon, plakat izrađen na temu borbe protiv nasilja s prikazom suncokreta, a svako dijete je dobilo reflektirajuću opremu za sudjelovanje u prometu.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje