Povežite se s nama

Međimurje

Mališani iz vrtića “Cipelica” znaju sve o županu i Županiji

Objavljeno:

- dana

Posjeta

Tridesetak mališana dječjeg vrtića “Cipelica” iz Čakovca u pratnji svojih odgojiteljica Marijane Novak i Suzane Nemet posjetilo je Međimursku županiju u povodu nadolazećih uskrsnih blagdana.

U Velikoj vijećnici Međimurske županije mališane je dočekala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je bila impresionirana koliko djeca znaju o županu i funkcioniranju Međimurske županije. – Zelene pločice dižu vijećnici kada im je prijedlog dobar, žute kad im je tak-tak, a crvene kad se ne slažu – spremno su odgovarali mališani na pitanja zamjenice župana. Za njihovo dobro znanje Međimurska županija ih je nagradila prigodnim uskrsnim poklonima, a oni su na kraju otpjevali i nekoliko pjesama. Druženje je zaključeno zajedničkom fotografijom.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje