Povežite se s nama

Međimurje

Mališani uživali u igrama loptom na šetnici uz Muru

Objavljeno:

- dana

KREĆIMO SE SADA

Cilj globalne kampanje “Krećimo se sada”, odnosno “NowWeMOVE”, je postići novih 100 milijuna tjelesno aktivnih građana u Europi do 2020. godine.

Cijela kampanja se sastoji od aktivnosti koje se održavaju kroz cijelu godinu, poput Dana bez dizala, biciklističke ture “Sada na bicikle”, Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti i drugih. Želja organizatora kampanje je promicanje pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i sporta. Naime, posljedice nedovoljnoga kretanja moguće je u suvremenim uvjetima življenja nadomjestiti specifičnim programima vježbanja i rekreacijom. U kampanju se aktivno uključilo i Mursko Središće s Turističkom zajednicom i Udrugom sportske rekreacije “Sport za sve”. Tim su povodom organizirani brojni sportski programi na šetnici uz Muru.

Tjedan kretanja započeo je plesom. Sportsku aktivnost “Korak po korak – pokrenimo se plesom” vodila je predsjednica Udruge mažoretkinja Lara Podgorelec. Održana je i tradicionalna Proljetna biciklijada, kao i rekreativne igre djece predškolske dobi i roditelja. Najmlađi sudionici uživali su u igrama kotrljanja lopte rukom, provlačenja kroz tunel… Manifestacija je okupila 50-ero djece iz dječjih vrtića “Maslačak”, “Dječja maštanja” i “Pahuljica”.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje