U subotu, 27. lipnja, oko 7 sati i 40 minuta u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelja izvršila su tešku krađu na naročito drzak način na štetu 76-godišnjakinje.

U trenutku kada se oštećena pomoću ortopedskog pomagala, tzv. „hodalice“, pješakom stazom kretala prema obližnjoj trgovini, počinitelji su joj prišli na biciklima te s hodalice ukrali ceker u kojem se nalazio novčanik i drugi razni predmeti.

Nakon drske krađe počinitelji su se udaljili u pravcu željezničke stanice.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Pravovremenom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec, na spomenutoj željezničkoj stanici zatekli su dva djeteta za koje se sumnja da su počinili opisano kazneno djelo te su privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dva djeteta počinila prethodno opisano kazneno djelo teške krađe. Tijekom istraživanja od privedenih su oduzeti ukradeni predmeti te su vraćeni vlasnici.

S obzirom na to da se kazneno zakonodavstvo ne primjenjuje na djecu koja u vrijeme počinjenja djela nisu navršila četrnaest godina, nadležnom državnom odvjetništvu o ovom kaznenom djelu dostavit će se opće posebno izvješće.

Komentari

Komentara