Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjim maloljetnikom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je dana 3. rujna oko 9.30 sati u Cestici, drsko okrao 58-godišnjakinju, kojoj je za vrijeme vožnje biciklom, prišao s leđa na biciklu i iz košarice otuđio torbicu s novčanikom, novcem, dokumentima i mobitelom.

Istog dana oko 18 sati u Donjem Vratnu, drsko je okrao 79-godišnju ženu, strgnuvši joj s vrata zlatni lančić.

Također se sumnja da je dana 24. kolovoza u 11.30 sati u Babincu, drsko okrao 66-godišnjakinju kojoj je za vrijeme vožnje biciklom, iz košarice otuđio novčanik s novcem.

Nadalje, dana 29. lipnja, ispred trgovine u ulici Ruđera Boškovića je, kako se sumnja, otuđio bicikl u vlasništvu 67-godišnakinje.

Tijekom noći 6./7. kolovoza 2019. godine je prema sumnji, provalio u zamrzivač u sklopu kioska u Marčanu i otuđio razne vrste sladoleda te isto ponovio tijekom noći 13./14 kolovoza.

Sumnja se također da je dana 11. kolovoza u Strmcu Podravskom, provalio u osobno vozilo u vlasništvu 39-godišnjaka i otuđio ribički štap, a dana 14. kolovoza također u Strmcu Podravskom, u osobno vozilo u vlasništvu 31-godišnjaka, iz kojeg nije ništa otuđio.

Isto se sumnja da je u vremenu od 9. do 12. kolovoza provalio u metalni kontejner u Gornjem Vratnu na odlagalištu komunalnog otpada, iz kojeg nije ništa otuđio, a dana 5. kolovoza u prostorije nogometnog kluba u Virje Otoku, iz kojih je otuđio prijenosno računalo, kopačke, štucne i drugu sportsku opremu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 15-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Komentara

loading...