Povežite se s nama

Crna kronika

Malverzacije u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije u odjelu za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnja se da je on kao voditelj djelatnosti u jednoj zdravstvenoj ustanovi sa sjedištem u Varaždinu, iskoristio svoj položaj i ovlasti, na način da je od 2013. do 2018. godine, prilikom obavljanja pregleda i provedbe mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kod više pravnih osoba i obrta izdavao originalne potvrde o provedenoj obvezatnoj dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji, dok kopije predanih potvrda iz bloka potvrda nije zavodio u djelatnosti za koju odgovara i kojom rukovodi, u cilju onemogućavanja uvida u stvarni broj izvršenih usluga.

– Izvršene je usluge naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu ili uz izdavanje računa, ali ne dostavljanjem istog službi ustanove radi provedbe u knjigovodstvu, a sve u cilju kako bi novac mogao protupravno zadržati za sebe i na taj način si pribaviti protupravnu imovinsku korist – ističe varaždinska policija.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, a odgovorna osoba je T. H..

– Ništa ne želim komentirati. Možemo jedino razgovarati o nogometu, a za informacije o ovom slučaju obratite se policiji – rekao nam je Marin Bosilj, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja T. H. je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Crna kronika

U trgovinu u Varaždinu su provalili maloljetnici stari samo 13, 14 i 15 godina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri maloljetnika starosti 13, 14 i 15 godina.

Utvrđeno je da su 26. ožujka provalili u jednu trgovinu u Ulici Julija Merlića u Varaždinu i otuđili novac u iznosu od oko 400 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podneseno je posebno izvješće nadležnom zamjeniku općinskog državnog odvjetnika za mladež, izvijestila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladića (27) s ludbreškog područja nazvala nepoznata osoba pa je u kriptovalute uložio 35.400 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su kaznenu prijavu 27-godišnjaka da ga je prevarila nepoznata osoba.

Prema prijavi, u lipnju 2022. godine na telefon ga je nazvala nepoznata osoba i predstavila se kao predstavnik jedne Internet platforme za trgovanje kriptovalutama te mu ponudila poslovnu suradnju ulaganjem u kriptovalute.

27-godišnjak je prihvatio poslovnu suradnju te je u razdoblju od lipnja 2022. godine do veljače 2023. godine izvršio više uplata u sveukupnom iznosu od oko 35.400 eura s ciljem ostvarivanja zarade, javila je PU varaždinska. Kako nije dobio nikakvu zaradu, i kada je dobio obavijest da ne može dobiti povrat uloženog novca, shvatio je da je prevaren.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje