Povežite se s nama

Život i društvo

Mammae klub Varaždin u subotu obilježava 21. Dan ružičaste vrpce

Objavljeno:

- dana

Listopad je mjesec borbe protiv raka. Stoga će se Mammae klub Varaždin, udruga žena oboljelih od raka, pridružiti ženama diljem zemlje i svijeta 3. listopada u obilježavanju 21. Dana ružičaste vrpce.

Cilj je ove akcije smanjiti smrtnost od raka dojke. Do tog cilja može se doći samo prevencijom, koja započinje edukacijom žena i osvješćivanjem o potrebi samopregleda i pregleda dojki nama dostupnom dijagnostikom.

– I zato upravo ovom akcijom želimo još jedanput ukazati ženama da vode brigu o svom zdravlju preventivno, odlaze na preventivne preglede, odazovu se mamografskom pregledu na poziv Ministarstva zdravstva. Stoga ćemo od 10 sati svratiti pozornost sugrađana na tu potrebu podjelom edukativne brošurice, a podjelom maski za zaštitu od virusa, prikupljati donaciju, te u 19 sati pustiti u zrak ružičaste balone u znak sjećanja na sve naše članice koje su podlegle ovoj opakoj bolesti – ističe Marija Hrašćanec, predsjednica Udruge.

Poput simbola gradova, koji će toga dana zasjati ružičastom svjetlošću i varaždinska će Gradska vijećnica u večernjim satima također dobiti ružičasti sjaj.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati