Povežite se s nama

Nogomet

Manjak sudaca mogao bi dovesti u pitanje održavanje natjecanja

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE

Završen je jesenski dio natjecanja u županijskim nogometnim ligama Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

U 1. ŽNL-u ukupno je odigrano 120 utakmica u 15 kola. Ukupno je postignuto 474 zgoditaka što je 3,95 po utakmici. U prethodnoj sezoni postignuta su u istom razdoblju 462 pogotka odnosno 3,85 zgoditaka po utakmici. Ukupno je opomenut 401 igrač što u prosjeku iznosi 3,34 opomene po utakmici. U prethodnoj sezoni opomenuta su 432 igrača ili 3,6 opomena po utakmici. Ukupno je isključeno 28 igrača, jedan manje nego sezonu prije. Susrete su pratila 12.654 gledatelja, u prosjeku 105 po utakmici dok je sezonu prije ukupan broj gledatelja bio 14.035 odnosno 117 po utakmici.
NK Zelengaj
Jesenski pobjednik je ekipa NK Zelengaj s 39 osvojenih bodova, odnosno 12 pobjeda, tri utakmice bez pobjednika i bez poraza. U juniorskoj konkurenciji jesenski pobjednik je ekipa NK Trnje s 39 osvojenih bodova, a u pionirskoj NK Novi Marof s 43 osvojena boda koliko ima i ekipa Zelengaja samo uz manju gol-razliku.
U 2. ŽNL-u Istok ukupno je odigrano 66 utakmica u 11 kola. Ukupno su postignuta 272 zgoditka što je 4,12 po utakmici. U prethodnoj sezoni postignuto je ukupno 211 zgoditaka uz prosjek od 4,02 zgoditka po utakmici. Ukupno je opomenuto 227 igrača što je u prosjeku 3,44 po utakmici. U prethodnoj sezonu ukupno je bilo opomenutih igrača 174 što je u prosjeku bilo 3,16. Ukupno je bilo isključeno 8 igrača dok je u prošloj sezoni broj isključenih bio 11. Ukupno je bilo 10.015 gledatelja, odnosno u prosjeku 147 po utakmici. Prošle sezone ukupan broj gledatelja bio je 6.055 ili u prosjeku 110 po utakmici. Ono što treba istaknuti je 26 utakmica, od ukupno 66 odigrano je samo s jednim sucem, što je čak 40 %.
Jesenski pobjednik je NK Trnje s 26 bodova, odnosno osam pobjeda, dva neriješena susreta i jedan poraz. U juniorskoj konkurenciji pobjednik je NK Sloboda Tužno, a u pionirskoj konkurenciji NK Varteks s 30 bodova, što je maksimalan učinak sa svih deset pobjeda i gol-razlikom 110:0.
U 2. ŽNL-u Zapad ukupno je odigrana 91 utakmica u 13 kola. Ukupno je postignuto 409 zgoditaka što u prosjeku iznosi 4,49 zgoditaka po utakmici. Godinu dana prije postignuto je 315 zgoditaka što je 4,77 zgoditaka po utakmici. Ukupno je bio opomenut 331 igrač ili 3,64 po utakmici. U sezoni prije bila su opomenuta 263 igrača, što je 3,98 po utakmici. Ukupno je isključeno 28 igrača, a godinu dana prije taj broj bio je 17. Susrete je ukupno pratilo 6.545 gledatelja, što je 72 po utakmici, dok je sezonu prije broj gledatelja bio 4.233 ili 64 po utakmici. Ponovo se javlja problem suđenja jer je 40 utakmica od ukupno 91 sudio samo jedan sudac što je 44 %.
Jesenski pobjednik je ekipa NK Lepoglava s 34 osvojena boda iz 11 pobjeda te po jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom. U juniorskoj konkurenciji jesenski pobjednik je NK Lepoglava s 33 osvojena boda, a u pionirskoj NK Orač s 33 boda.
– Vidljiv je problem manjka sudaca i zato svaka tri-četiri mjeseca organiziramo seminare za suce, pogotovo za područje NS Ludbreg – rekao je Ivan Novak, tajnik ŽNS-a Varaždin. – Svi zainterersirani mogu se javiti u ŽNS Varaždin. Ove godine smo nakon sedam godina imali dvije prekinute utakmice. Nakon 3. kola održali smo zajednički plenum svih klubova i dogovorili smo se da se svi zajedno potrudimo i riješimo taj problem te pomognemo službenim osobama. Nakon toga incidenata više nije bilo – zaključio je Novak.

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje