Povežite se s nama

U fokusu

Marijan Škvarić izabran za v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Dosadašnji zamjenik županijskog predsjednika HNS-a i gradonačelnik Lepoglave, Marijan Škvarić, izabran je za v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Odlučili su to jednoglasno članovi Predsjedništva Županijske organizacije na jučerašnjoj održanoj elektronskoj sjednici. Škvarić će županijski HNS voditi do redovne izborne skupštine.

– Želim prije svega zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Alenu Leveriću na svemu što je u protekle tri godine učinio za našu Županijsku organizaciju. Preuzeo je HNS u najtežim trenucima, no zahvaljujući trudu i naporima, ali i radu svih ostalih vrijednih članova, uspio je stabilizirati i ojačati organizaciju i konstruktivno zastupati politike HNS-a Varaždinske županije kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. U tom periodu zajedno smo ukazivali na brojne probleme i propuste u načinu vođenja Varaždinske županije. Istovremeno, nudili smo i konkretna rješenja za konkretne probleme i time se potvrdili kao jedina prava oporba bahatom županu – ističe Marijan Škvarić.

Iz HNS-a Varaždinske županije ističu da nastavljaju s programima, projektima i politikama za bolji život svih žitelja županije, koje će uz Marijana Škvarića zastupati i svi ostali HNS-ovi načelnici te gradonačelnik Milorad Batinić, također i novoizabrani zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, kao i saborski zastupnik Predrag Štromar.

– Nas devet gradonačelnika i načelnika te brojne članice i članovi HNS-a, garancija su da možemo uspješno provoditi politiku sa sadržajem na dobrobit svih građana Varaždinske županije. To smo dokazali u svim onim sredinama gdje HNS participira u vlasti – naglašava Škvarić, i dodaje:

– Pokušavaju nas destabilizirati raznim spinovima i podmetanjima, što ne čudi jer dobro radimo svoj posao. Mogu jasno poručiti da im to neće uspjeti jer HNS Varaždinske županije iza sebe ima rezultate, a ispred sebe jasan cilj, još jači i stabilniji HNS – poručuje Marijan Škvarić.

Novoizabrani v.d. predsjednika najavljuje i daljnje aktivnosti u jačanju organizacije kroz veće uključivanje mladih koji će svojim idejama dati novi zamah narodnjaštvu i liberalnom centru koje HNS zastupa. Također, odbacuje i špekulacije o njegovoj kandidaturi za župana, obzirom da odluku o tome donosi Predsjedništvo, koje do sada o tome nije raspravljalo.

Razlog izbora v.d. predsjednika Županijske organizacije jest ostavka dosadašnjeg predsjednika Alena Leverića koji, nažalost, iz osobnih razloga više nije u mogućnosti kvalitetno voditi županijski HNS, no i dalje će svojim angažmanom doprinositi izgradnji HNS-ovih politika i jačanju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

U fokusu

Plenković potvrdio: umirovljenici će uskoro dobiti COVID dodatak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojne su odluke aktualne Vlade RH koje poboljšavaju položaj umirovljenika, a jedna od njih bit će i COVID dodatak koji će uskoro dobiti, potvrdio je premijer Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Premijer je podsjetio da je u listopadu 2016. prosječna mirovina bila 2434 kune, a danas ona iznosi 2786 kuna.

– Dignuta je za 12 %, puno više nego što smo obećali još tada, kada smo rekli da će povećanje biti za 5 %. Najniže mirovine su mirovinskom reformom podignute za još 3 % – rekao je Plenković.

Za COVID dodatak umirovljenicima je rekao da se razgovara s HSU-om, Maticom umirovljenika Hrvatske i sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske.

– Svjesni teškog i zahtjevnog položaja naših najstarijih sugrađana, ministar Aladrović će u dogovoru i sa mnom i s ministrom financija iznaći sredstva za COVID dodatak, osobito onima koji imaju najniže mirovine. Taj će dodatak biti isplaćen u sljedećih nekoliko tjedana – najavio je premijer Plenković.

Zadovoljna ovom najavom je i Jadranka Bahlen, potpredsjednica stranke i predsjednica ŽO HSU-a Varaždinske županije, članica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

– Hrvatska stranka umirovljenika je bila prva koja je s premijerom dogovarala COVID dodatak, još kada je početkom godine najavio da će ga biti. Čvrsto vjerujemo da će se to dogoditi tijekom ovog mjeseca. Svi znamo u kakvoj smo situaciji, kakav je položaj umirovljenika, pogotovo onih s najnižim mirovinama. A pandemija je još i više pogodila upravo najstarije, i zdravstveno i socijalno. Briga o umirovljenicima bit će iskazana i putem ovog COVID dodatka i mogu samo ponoviti da smo zadovoljni dogovorom i skorom realizacijom dogovorenog – rekla je Bahlen.

Nastavite čitati

U fokusu

Pomama za obveznicama Grada Varaždina: tranša iznosi 67 milijuna kuna, a traži se 233!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izdavanje municipalnih obveznica Grada Varaždina u iznosu od 67 milijuna kuna za kapitalne projekte pokazalo se kao pun pogodak. Naime, spomenuta – alocirana svota obveznica pokazala se apsolutno nedostatnom.

>>Varaždin: objavljen Javni poziv na upis obveznica vrijednih 67 milijuna kuna

Štoviše, samo banke i mirovinski fondovi u ovom trenutku iskazali su interes za upis više od 230 milijuna kuna! Ovakav interes iskazan nakon objave javnog poziva na upis Obveznica Grada Varaždina zapravo je dokaz da se Gradom iznimno kvalitetno upravlja, ali ima i „loših vijesti“.

Podsjećamo, gradska komunalna tvrtka Varkom d.d. iskazala je interes za kupnju obveznica u iznosu od čak 20 milijuna kuna. No, kako sada stvari stoje, izgleda da će svoj portfelj moći podebljati tek za nekih 5 milijuna kuna.

Dodajmo da je Grad Varaždin na svojim službenim internetskim stranicama objavio sve dokumente vezane uz plasman ovog financijskog instrumenta bez presedana, a u jednom od njih stoji da je dosad ukupno upisan minimalni iznos obveznica u vrijednosti od 233.278.200,00 kuna.

Nastavite čitati