Povežite se s nama

Život i društvo

Marijan Škvarić najavio nove nogostupe u Očuri, Žarovnici, Lepoglavskoj Vesi, Kamenici…

Objavljeno:

- dana

Uz županijsku cestu u Donjoj Višnjici traje izgradnja novih nogostupa na području Grada Lepoglave.

Riječ je o drugoj fazi izgradnje nogostupa, na dionici od centra Višnjice prema ulazu u Sutinsku, koja obuhvaća izgradnju novih 400 metara nogostupa. Vrijednost radova doseže 450.000 kuna, a financiraju ih Županijska uprava za ceste i Grad Lepoglava.

Županijska uprava za ceste pri tom je osigurala 75 posto, a Grad Lepoglava 25 posto potrebnih sredstava.

U prvoj je fazi izgrađeno također oko 400 metara nogostupa tako da će sa završetkom radova druge faze biti izgrađeno oko 800 metara nogostupa na dionici od raskrižja kod lipe prema Zlogonju do ulaska u Sutinsku. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

– Uz dizanje komunalnog standarda, izgradnjom nogostupa nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice djece koja će sigurnije odlaziti i vraćati se iz škole – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dodao je da je izgradnja ovog nogostupa na gradskom području rezultat suradnje Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave.

– Grad Lepoglava ima gotovo program izgradnje nogostupa za cijelo gradsko područje, kojeg nastojimo uvrstiti u program izgradnje nogostupa Županijske uprave za ceste kako bi po istom ovom modelu bili izgrađeni i ostali nogostupi koje smo uvrstili u naš gradski program. Prije svega, želimo nastaviti s gradnjom nogostupa na području Žarovnice, od ulaza u Sutinsku pa prema centru Žarovnice, zatim nogostupa u Očuri uz cestu prema Golubovcu kao i u Trakošćanskoj ulici. Planirana je izgradnja nogostupa i u Lepoglavskoj Vesi, nadalje u Žarovnici te Kamenici. Ukupno je u programu predviđena izgradnja nogostupa u dužini od oko 10 kilometara – najavio je gradonačelnik.

Napomenuo je i da je na gradskom području prije 10-ak godina bilo izgrađenih oko jedan kilometar nogostupa, a da je od tada do danas izgrađeno 15-ak kilometara nogostupa koji su uvelike povećali sigurnost građana.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati