FOTOLSZ

Na izbornoj sjednici Skupštine Lokalne akcijske grupe – Sjeverozapad, koja je održana u Domu kulture u Lepoglavi, u srijedu, 10. srpnja, za predsjednika ove lokalne akcijske grupe ponovno je izabran lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Na sjednici su za dopredsjednike LAG-a Sjeverozapad izabrani Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i Mladen Blaško, načelnik Općine Klenovnik, dužnost tajnika LAG-a i dalje će obnašati Emil Tkalec, a izabrano je i trinaest članova Upravnog odbora LAG-a.

-S pravom možemo reći da je naš LAG jedan od najboljih lokalnih akcijskih grupa u našoj zemlji. Tome u prilog najbolje govori da smo kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razvoj 14 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a do sada plasirali čak 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. LAG Sjeverozapad je s uspjehom proveo Tip operacije 6.3. i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na našem području ukupno dodijelio više od 2,5 milijuna kuna, što je jedan od najvećih iznosa koji je neka lokalna akcijska grupa u Republici Hrvatskoj namijenila za potporu i razvoj malih obiteljskih gospodarstava – istaknuo je na sjednici Skupštine Marijan Škvarić.

Dodao je i da LAG Sjeverozapad provodi Tip operacije 7.4., pa će tako 14 jedinica lokalne samouprave ukupno dobiti gotovo 3,5 milijuna kuna za razvoj takozvane male komunalne infrastrukture.

Ujedno je najavio kako će već u rujnu, LAG raspisati i natječaj za provedbu Tipa operacije 4.1.1. – Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, za što je namijenjeno više od 650 tisuća kuna.

Komentari

Komentara