Povežite se s nama

Život i društvo

Marijin put u Klenovniku i proslava spomendana sv. Volfganga 31. listopada

Objavljeno:

- dana

Marijin put u Klenovniku i proslava spomendana sv. Volfganga u Vukovoju održat će se tredicionalno posljednjeg dana mjeseca listopada, objavila je Varaždinska biskupija.

Hodočasnici će se okupiti kod porte Bolnice za plućne bolesti i TBC u 14 sati te krenuti na jedinstvenu molitvenu pobožnost uz 15 kamenih postaja otajstava krunice Blažene Djevice Marije. Hodočasnici će se do kapelice sv. Volfganga, uz molitvu Krunice, uspinjati 4 kilometra, a ondje će potom uslijediti misno slavlje kojim će predsjedati varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji sa svećenicima hodočasnicima.

“Utječući se Mariji, Majci milosrđa i Zdravlju bolesnih, molimo za sve bolesnike i zdravstvene djelatnike, osobito za one koji pate zbog koronavirusa. Pridržavajmo se nužnih epidemioloških mjera i preporuka.”, poručuju organizatori.

Pobožnost Marijina puta, jedinstvenu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, koja svake godine okuplja sve veći broj hodočasnika sjeverozapadne Hrvatske, obnovili su župljani Župe Presvetoga Trojstva u Klenovniku zajedno s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom 31. listopada 2008. godine. Petnaest postaja Marijina puta, o kojima već 1672. godine postoji pisani trag da ih je postavio grof Ivan IV. Drašković, obnovljene su od 2008. do 2015. godine.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje