Povežite se s nama

Crna kronika

Mario Korade želi ranije van iz zatvora u Glini

Objavljeno:

- dana

Mariju Koradeu (29), sinu generala Ivana Koradea, odbijena je molba za uvjetni otpust iz kaznionice u Glini, gdje je izdržavao jedinstvenu kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora na koju je bio osuđen zbog kaznenih djela nasilništva.

Korade je tražio da ga iz zatvora puste tri mjeseca prije isteka kazne, navodeći kao argumente da je dobivao pozitivne ocjene na izdržavanju kazne, bio uključen u postupke rehabilitacije, poštovao kućni red, piše jutarnji.hr.

Nadalje, naveo je da mu je majka teško bolesna i da se mora brinuti o njoj i malodobnom sinu, te da će se zaposliti u autopraonici radi uzdržavanja članova obitelji. Majka mu je u toj molbi pružila podršku, ali je vijeće velikogoričkog Županijskog suda prije odlučivanja pribavilo spis za postupak koji se još vodi u zagrebačkom Općinskom sudu kao i mišljenje zagrebačkog zatvora te ureda za probaciju.

Protiv Koradea, koji je već praktički izdržao tu kaznu zatvora, vodi se postupak zbog povrede djetetovih prava i nasilništva, a taj postupak još nije okončan. Zatvor procjenjuje da je visoka vjerojatnost od povratka kriminalu, te se napominje da je tijekom izdržavanja zatvorske kazne u četiri navrata bio stegovno kažnjavan te bio isključen iz jednog programa jer ga nije redovito pohađao.

Kao argument da mu ne prihvati prijevremeni otpust iz zatvora sudsko vijeće uzelo je u obzir i to da se samo djelomično pokajao.

Crna kronika

Provalio, nije ukrao ništa, ali je u podrumu i garaži iscrtao uvredljive grafite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 23. srpnja, u poslijepodnevnim satima u Štrukovcu, nepoznati počinitelj provalio je u podrumske prostorije obiteljske kuće, vlasništvo 55-godišnjakinje, javila je PU međimurska.

Nakon što je provalio u podrum te potom i u obližnju garažu, počinitelj je oštetio zidove prostorija i razne predmete tako što je po njima iscrtao grafite neprimjerenog sadržaja. Prama izjavi vlasnice počinitelj iz spomenutih prostorija ništa nije ukrao, dok nastalu štetu iscrtavanjem grafita procjenjuje na 100-tinjak eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe u pokušaju i oštećenja tuđe stvari, ponijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pretjecao traktor kod Novog Marofa pa 72-godišnjak završio u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjem Makojišću u utorak, 23. srpnja oko 16.20 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 72 godine upravljao je traktorom te je započeo skretanje u lijevo, a u tom je trenutku 40-godišnji vozač osobnog vozila koje se kretalo iza njega, započeo pretjecanje traktora, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u stražnji lijevi kotač traktora, uslijed čega se traktor prevrnuo na bok. Vozač traktora je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje