Povežite se s nama

Crna kronika

Mario Korade želi ranije van iz zatvora u Glini

Objavljeno:

- dana

Mariju Koradeu (29), sinu generala Ivana Koradea, odbijena je molba za uvjetni otpust iz kaznionice u Glini, gdje je izdržavao jedinstvenu kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora na koju je bio osuđen zbog kaznenih djela nasilništva.

Korade je tražio da ga iz zatvora puste tri mjeseca prije isteka kazne, navodeći kao argumente da je dobivao pozitivne ocjene na izdržavanju kazne, bio uključen u postupke rehabilitacije, poštovao kućni red, piše jutarnji.hr.

Nadalje, naveo je da mu je majka teško bolesna i da se mora brinuti o njoj i malodobnom sinu, te da će se zaposliti u autopraonici radi uzdržavanja članova obitelji. Majka mu je u toj molbi pružila podršku, ali je vijeće velikogoričkog Županijskog suda prije odlučivanja pribavilo spis za postupak koji se još vodi u zagrebačkom Općinskom sudu kao i mišljenje zagrebačkog zatvora te ureda za probaciju.

Protiv Koradea, koji je već praktički izdržao tu kaznu zatvora, vodi se postupak zbog povrede djetetovih prava i nasilništva, a taj postupak još nije okončan. Zatvor procjenjuje da je visoka vjerojatnost od povratka kriminalu, te se napominje da je tijekom izdržavanja zatvorske kazne u četiri navrata bio stegovno kažnjavan te bio isključen iz jednog programa jer ga nije redovito pohađao.

Kao argument da mu ne prihvati prijevremeni otpust iz zatvora sudsko vijeće uzelo je u obzir i to da se samo djelomično pokajao.

Crna kronika

Policija traži lopova koji je ukrao skupe parfeme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu voditeljice trgovine u sklopu trgovačkog centra u Donjem Knegincu za kazneno djelo krađe.

Prema prijavi, nepoznati je počinitelj u srijedu, 5. svibnja oko 12 sati, iz trgovine otuđio nekoliko parfema ukupne vrijednosti od oko 1100 kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na ulici prišao maloljetniku te ga metalnom šipkom udario po glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zaprimljenom bolničkom prijavom utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije zadobio lake tjelesne ozljede.

Naime, 9. svibnja, oko 19 sati u Kuršancu, na ulici, zbog ranijih međusobnih nesuglasica, 24-godišnjak je prišao maloljetniku te ga metalnom šipkom udario po glavi.

Maloljetniku je pružena liječnička pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na liječenju, dok je počinitelj uhićen te je oduzeta metalna šipka.

Protiv 24-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda u pokušaju nadležnom državnom odvjetniku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!