Povežite se s nama

Međimurje

Mario Medved na čelu vatrogasaca Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

Godišnja skupština Zajednice

U Šandorovcu je u subotu, 1. travnja, održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojoj pripada 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca, JVP Čakovec, četiri pridružena DVD-a okolnih općina te Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

U protekloj godini na području VZG Čakovca intervenirano je 355 puta, a vatrogasci su bili i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu od 30. lipnja do 8. rujna.
Skupštinu je vodio predsjednik Mario Medved, a godinu je obilježilo čak 15 javno-pokaznih vježbi, na kojima je prikazana sva opremu kojom raspolažu, ali i uvježbanost operativnih članova.

U 2016. godini osposobljeno je 17 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I. klase, 7 dočasnika, 5 dočasnika I. klase i 4 časnika i 3 časnika I. klase s područja VZG Čakovca.
U izvješću je naglašeno da Zajednica posluje pozitivno te da su prihodi u prošloj godini iznosili 984.203,50 kuna. Planirana sredstva za tekuću godinu ne premašuju iznos iz prošle godine, a već početkom svibnja predsjednik je najavio primopredaju motornih pila za sva društva iz VZG Čakovca, kao i usisnih cijevi tokom godine.

Na Skupštini je izabrano novo-staro rukovodstvo Zajednice. Predsjednik će u idućemu četverogodišnjemu mandatu i dalje biti Mario Medved, njegov zamjenik je Srećko Mrazović, zapovjednik je Robert Meglić, a zamjenik zapovjednika Nikola Besedić. Tajnik zajednice bit će Robert Pevec, a Skupština je predložila i predsjednika Marija Medveda kao kandidata za predsjednika VZMŽ koja će se održati 5. svibnja. Skupštini su se odazvali i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, koji je zahvalio članstvu na sigurnosti koju pružaju građanima Čakovca i okolnim mjestima. Na Skupštini su bili i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj te tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, koji je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Zajednice i naglasio odličnu suradnju između VZMŽ i VZG Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje