Povežite se s nama

Međimurje

Mario Medved na čelu vatrogasaca Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

Godišnja skupština Zajednice

U Šandorovcu je u subotu, 1. travnja, održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojoj pripada 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca, JVP Čakovec, četiri pridružena DVD-a okolnih općina te Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

U protekloj godini na području VZG Čakovca intervenirano je 355 puta, a vatrogasci su bili i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu od 30. lipnja do 8. rujna.
Skupštinu je vodio predsjednik Mario Medved, a godinu je obilježilo čak 15 javno-pokaznih vježbi, na kojima je prikazana sva opremu kojom raspolažu, ali i uvježbanost operativnih članova.

U 2016. godini osposobljeno je 17 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I. klase, 7 dočasnika, 5 dočasnika I. klase i 4 časnika i 3 časnika I. klase s područja VZG Čakovca.
U izvješću je naglašeno da Zajednica posluje pozitivno te da su prihodi u prošloj godini iznosili 984.203,50 kuna. Planirana sredstva za tekuću godinu ne premašuju iznos iz prošle godine, a već početkom svibnja predsjednik je najavio primopredaju motornih pila za sva društva iz VZG Čakovca, kao i usisnih cijevi tokom godine.

Na Skupštini je izabrano novo-staro rukovodstvo Zajednice. Predsjednik će u idućemu četverogodišnjemu mandatu i dalje biti Mario Medved, njegov zamjenik je Srećko Mrazović, zapovjednik je Robert Meglić, a zamjenik zapovjednika Nikola Besedić. Tajnik zajednice bit će Robert Pevec, a Skupština je predložila i predsjednika Marija Medveda kao kandidata za predsjednika VZMŽ koja će se održati 5. svibnja. Skupštini su se odazvali i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, koji je zahvalio članstvu na sigurnosti koju pružaju građanima Čakovca i okolnim mjestima. Na Skupštini su bili i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj te tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, koji je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Zajednice i naglasio odličnu suradnju između VZMŽ i VZG Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati