Povežite se s nama

Međimurje

Mario Medved na čelu vatrogasaca Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

Godišnja skupština Zajednice

U Šandorovcu je u subotu, 1. travnja, održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojoj pripada 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca, JVP Čakovec, četiri pridružena DVD-a okolnih općina te Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

U protekloj godini na području VZG Čakovca intervenirano je 355 puta, a vatrogasci su bili i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu od 30. lipnja do 8. rujna.
Skupštinu je vodio predsjednik Mario Medved, a godinu je obilježilo čak 15 javno-pokaznih vježbi, na kojima je prikazana sva opremu kojom raspolažu, ali i uvježbanost operativnih članova.

U 2016. godini osposobljeno je 17 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I. klase, 7 dočasnika, 5 dočasnika I. klase i 4 časnika i 3 časnika I. klase s područja VZG Čakovca.
U izvješću je naglašeno da Zajednica posluje pozitivno te da su prihodi u prošloj godini iznosili 984.203,50 kuna. Planirana sredstva za tekuću godinu ne premašuju iznos iz prošle godine, a već početkom svibnja predsjednik je najavio primopredaju motornih pila za sva društva iz VZG Čakovca, kao i usisnih cijevi tokom godine.

Na Skupštini je izabrano novo-staro rukovodstvo Zajednice. Predsjednik će u idućemu četverogodišnjemu mandatu i dalje biti Mario Medved, njegov zamjenik je Srećko Mrazović, zapovjednik je Robert Meglić, a zamjenik zapovjednika Nikola Besedić. Tajnik zajednice bit će Robert Pevec, a Skupština je predložila i predsjednika Marija Medveda kao kandidata za predsjednika VZMŽ koja će se održati 5. svibnja. Skupštini su se odazvali i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, koji je zahvalio članstvu na sigurnosti koju pružaju građanima Čakovca i okolnim mjestima. Na Skupštini su bili i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj te tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, koji je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Zajednice i naglasio odličnu suradnju između VZMŽ i VZG Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovom uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijnkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!