Povežite se s nama

Međimurje

Mario Medved na čelu vatrogasaca Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

Godišnja skupština Zajednice

U Šandorovcu je u subotu, 1. travnja, održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, kojoj pripada 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca, JVP Čakovec, četiri pridružena DVD-a okolnih općina te Vatrogasna sportska udruga Žiškovec.

U protekloj godini na području VZG Čakovca intervenirano je 355 puta, a vatrogasci su bili i na redovnoj dislokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu od 30. lipnja do 8. rujna.
Skupštinu je vodio predsjednik Mario Medved, a godinu je obilježilo čak 15 javno-pokaznih vježbi, na kojima je prikazana sva opremu kojom raspolažu, ali i uvježbanost operativnih članova.

U 2016. godini osposobljeno je 17 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I. klase, 7 dočasnika, 5 dočasnika I. klase i 4 časnika i 3 časnika I. klase s područja VZG Čakovca.
U izvješću je naglašeno da Zajednica posluje pozitivno te da su prihodi u prošloj godini iznosili 984.203,50 kuna. Planirana sredstva za tekuću godinu ne premašuju iznos iz prošle godine, a već početkom svibnja predsjednik je najavio primopredaju motornih pila za sva društva iz VZG Čakovca, kao i usisnih cijevi tokom godine.

Na Skupštini je izabrano novo-staro rukovodstvo Zajednice. Predsjednik će u idućemu četverogodišnjemu mandatu i dalje biti Mario Medved, njegov zamjenik je Srećko Mrazović, zapovjednik je Robert Meglić, a zamjenik zapovjednika Nikola Besedić. Tajnik zajednice bit će Robert Pevec, a Skupština je predložila i predsjednika Marija Medveda kao kandidata za predsjednika VZMŽ koja će se održati 5. svibnja. Skupštini su se odazvali i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, koji je zahvalio članstvu na sigurnosti koju pružaju građanima Čakovca i okolnim mjestima. Na Skupštini su bili i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat, zapovjednik VZMŽ i JVP Čakovca Mladen Kanižaj te tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, koji je zahvalio dosadašnjem rukovodstvu Zajednice i naglasio odličnu suradnju između VZMŽ i VZG Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje